“Bosiljkovanje” u Derventu dovodi i ansambl iz daleke Indije

Kulturno-umjetničko društvo mladih “Bosiljak’” 2018. godinu zapisaće krupnim slovima u svoju biografiju, naročito zahvaljujući ostvarenim turnejama, a posebno onim po Dalekom istoku – Makau i Hong Kongu. 
 

Nakon brojnih putovanja, ovih dana privode se kraju aktivnosti vezane za organizaciju tradicionalnog Inter folk fest “Bosiljkovanje”.

– Ovogodišnje “Bosiljkovanje” će trajati od 10. do 15. oktobra i imaće dosta zanimljivih i interesantnih saržaja poput viteških borbi, okruglog stola na temu “Narodni običaji Posavine i značaj istih u današnjici”, o čemu će govoriti predavač Stana Nagradić, prezentacije narodnih igara država učesnica festivala, izložbe etno – radova mladih članova trećeg ansambla “Bosiljka”, nacionalne kuhinje, te cjelovečernjih koncerata svakog dana festivala u susjednim gradovima i Derventi- poručuju iz KUDM “Bosiljak”.

Zvanično otvaranje “Bosiljkovanja” planirano je u četvrtak, 11. oktobra, na sceni u centru grada, od 12,30 časova, prenosi Derventa Cafe.

– Otvaranju će prethoditi parada igre, pjesme i plesa, koja kreće u 12 časova od kružne raskrsnice kod Autobuske stanice ka gradskoj sceni. Završnica festivala i gala koncert će biti u Derventi u Sportskoj dvorani, u nedjelju 14. oktobra u 19 časova, sa ansamblima iz više zemalja, i to Indije, Srbije, Ukrajine, Gruzije, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, otkrivaju organizatori.

I ove godine “Bosiljkovanje” će biti veoma sadržajno i bogato, na zadovoljstvo brojnih poklonika folklora našeg grada i okoline.