Socijalistička partija Dervenćanima predstavila kandidate za Opšte izbore

Na sinoćnjem centralnom mitingu Socijalističke partije predstavljen je program ove stranke, kao i kandidati za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice 4 i Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine iz Izborne jedinice 2.

Predsjednik stranke Petar Đokić ovom prilikom je istakao da socijalisti žele ojačati kapacitete Republike Srpske kako bi ekonomski podržala ravnomjeran razvoj svih lokalnih zajednica.

– Želimo da pružimo podršku domaćim i stranim investitorima kako bi se razvijali svi dijelovi RS, zbog čega treba raditi na spoljnoj promociji Srpske, za šta je u prethodnom periodu postojao otpor bh. institucija. To se mora promijeniti u budućnosti da bi i ova zemlja postala „hit“ za investiore, baš kako je to u Derventi, rekao je Đokić, prenosi Derventa Cafe.

Nosilac liste ove stranke za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz IJ4 Risto Marić smatra da će socijalisti u ovoj izbornoj jedinici osigurati poslaničko mjesto.

– Republika Srpska i BiH su prilike za nove investitore, koje treba snažno podržavati osiguravajući im sigurnost poslovanja, kao i bolje uređenu fiskalnu politiku, rekao je Marić, navodeći kao primjer ponovo uvođenje beneficija za zapošljavanje, ali i smanjenje poreza i doprinosa.

Nosilac liste SP za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Simo Stakić očekuje da će stranka biti parlamentarna na nivou BiH, što će doprinijeti većem uvažavanju Srpske u ovom organu.

Slaven Gojković, predsjednik OO SP Derventa, istakao je da ovaj skup ima za cilj predstavljanje kandidatskih listi, ali i Milorada Dodika i Željka Cvijanović, kandidata koalicionih partnera za člana predsjedništva BiH i predsjednika RS, piše Derventa Cafe.

– Mi ćemo se u skladu sa programskim ciljevima i dalje zalagati za brži i jači razvoj Dervente, jer naša lokalna zajednica ide dobrim putem, a u tome su učestvovala i naša dva odbornika, rekao je Gojković, inače kandidat za poslanika u Narodnoj skupštinu Republike Srpske.

Pored Gojkovića, kandidati za NS RS su Biljana Nenadić i Živko Vukićević, dok će u borbu za mandat predstavnika u PS BiH Milanka Đukić.

Centralnom mitingu prisustvovale su i delegacije SNSD-a, DNS-a i Ujedinjene Srpske.