Derventa: Počinju besplatne obuke za rad na CNC i mašinama za zavarivanje

U okviru projekta „Partnerstvo za održivi transfer znanja lokalnog ekonomskog razvoja“, koji se sprovodi na području opština Gradiška i Derventa, a čiji je cilj razvoj infrastrukture za jačanje kompetancija radne snage usmjerene na rast i razvoj metalskog sektora, naredne sedmice započinju obuke za po 10 polaznika za rad na CNC mašinama i za zavarivanje.

Pored opštine Derventa, partneri projekta su još i opština Gradiška, Javna ustanova „Stručna i tehnička škola“ Derventa, Javna ustanova „Tehnička škola“ u Gradišci, „Sim-prom“ DOO, „Tikt manufaktura“ DOO i Univerzitet u Banja Luci. Krajem prošle godine projekat je odobren i finansiran od strane Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ) i Evropske unije, piše Derventa Cafe.

Stručna i tehnička škola u Derventi je u okviru ovog projekta prošlog juna dobila 3 CNC trenažera na kojima će se vršiti simulacija rada CNC mašina. Takođe, zbog konstantnog rasta potreba privrede za ovom vrstom kadra, ove godine upisano je odjeljenje tehničar CNC mašina.

Obuke će se održavati u Javnoj ustanovi „Tehnička škola“ u Gradišci koja je u potpunosti opremljena za izvođenje ovakvih vrsta obuka, jer su kroz projekat nabavljeni CNC trenažeri.
Obuku će izvoditi profesori Mašinskog fakulteta iz Banja Luke, a predviđeno trajanje obuke 100 časova.

Tagovi: