PDP: Formiran Izborni štab, poznati kandidati za Narodnu skupštinu RS

Opštinski odbor PDP-a je još u aprilu održao 12. sjednicu na kojoj je zaokružen niz radnji u pripremi za izbore u oktobru. Nakon što su imenovani Glavni izborni štab i Regionalni izborni štab, formiran je i Opštinski izborni štab PDP-a koji bi trebao da provede sve predizborne i izborne aktivnosti. Štab broji 16 članova na čelu sa Milanom Đukićem, predsjednikom OO PDP-a u Derventi.

Na sjednici je OO PDP-a predložio i kandidate za liste na predstojećim izborima, a to su Milan Đukić, Sanja Dimitrić i Mirko Petrić za NS RS.

Donesen je i plan aktivnosti sa rokovima i nosiocima aktivnosti u koji su uključeni svi ključni ljudi opštinske organizacije PDP-a.

Partija demokratskog progresa je među prvima u Republici Srpskoj donijela sveobuhvatan „Program obnove“ sa konkretnim prijedlogom mjera za obnovu u moralnom, privrednom, ekonomskom, demografskom, kulturnom, obrazovnom i svakom drugom smislu Republike Srpske.

"Za sveobuhvatnu obnovu i promjene u Republici Srpskoj osim programa imamo i kadrove na čelu sa počasnim predsjednikom Mladenom Ivanićem koji je zajednički kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH. Očekujemo pobjedu naših kandidata jer će PDP takođe podržati i zajedničkog kandidata za Predsjednika Republike Srpske Vukotu Govedaricu. Podsjećamo da su zajednički kandidati pobijedili i 2014 godine u Derventi. Realan cilj PDP-a na ovoj izbornoj jedinici je najbolji rezultat do sada i izbor narodnog poslanika.Program obnove treba približiti građanima i to je u narednom periodu zadatak kandidata", istakao je Milan Đukić, delegat u Vijeću naroda Republike Srpske, koji je predložen za nosioca liste sa IJ 4.

Opštinski odbor PDP-a takođe pruža punu podršku aktivnostima Kluba odbornika u SO Derventa koji djeluju opoziciono ukazujući na sve negativnosi u radu načelnika i skupštinske većine, predlažući konkretne mjere za poboljšanje realnog života građana i rješavanja problema.

Takođe svi opštinski odbori PDP-a na izbornoj jedinici 4 su formirali štabove i predložili kandidate za liste. Na Regionalnom odboru PDP-a je završen i prijedlog liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske na kojoj su svi predsjednici OO PDP-a i 5 aktuelnih odbornika u Skupštinama opština Derventa, Modriča, Brod i Vukosavlje.

T.B.