Rihard Auer: Naši budući planovi isključivo su vezani za Derventu

Titula počasnog građanina opštine Derventa ove godine pripala je po drugi put u novije vrjeme jednom stranom državljanu. Nakon italijanskog humanitaca Silvana Fere, ta čast je ovog puta pripala Austrijancu Rihardu Aueru, vlasniku preduzeća „Digital elektronik“, prvog stranog investitora u našoj opštini.

Povelja počasnog građanina sa Zlatnim grbom opštine mu je dodijeljena zbog izuzetnog doprinosa privrednom razvoju opštine, podsticanje drugih investitora za ulaganje u privredu opštine, što je doprinijelo prepoznatljivosti i njenih privrednika na tržištu stranih zemalja.

– Ovo je velika čast za mene i preduzeće „Digital elektronik“, a odavno je već jasno da je moj dolazak u Derventu bio pravi potez. I u budućnosti ćemo nastaviti raditi na poboljšanju privrednog ambijenta Dervente i njenoj promociji u regionu i šire, naglasio je Auer prilikom dodjele priznanja na Svečanoj sjednici skupštine opštine Derventa, piše Derventa Cafe.

Osnovna djelatnost kompanije je proizvodnja elektronskih komponenti za mehatroničke sisteme, a fokusirani su i na razvoj softvera, obradu metala i proizvodnju plastičnih dijelova brizganjem. Osnov razvoja i proizvodnje su proizvodi u oblasti sistema pristupa i parkiranja, kazino-automatizacije, savremena tehnologija osvjetljenja i komponente za led-svjetla.

– U Derventu sam prvi put došao 2004. godine na nagovor prijatelja Bojka Gatarića i ostali smo do danas. Naša firma ima dva pogona u Austriji i brojimo ukupno 450 radnika, ali je pogon u Derventi najveći i u njemu je zaposleno 203 radnika. Ako se budemo širili u budućnosti, to će sigurno biti ovdje, otkrio je Auer značaj Dervente u poslovanju preduzeća.

Kompanija planira proširenje kapaciteta u Derventi i već je započela izgradnju dva nova proizvodna pogona cca 4000 do 5000 kvadrata koji će zapošljavati veći broj radnika.

Tagovi: