Važan korak u karijeri: Đekić potpisao ugovor stipendijski ugovor sa Spartakom

Talentovani Saša Đekić, fudbaler ponikao u Fudbalskom klubu Tekstilac, napravio je veliki iskorak ka profesiolanlnoj karijeri. Naime, perspektivni štoper ovih dana potpisao je stipendijski ugovor sa svojim sadašnjim klubom Spartakom iz Subotice.

Na poziv predstavnika Spartaka i samog Đekića, ovom činu prisustvovao je i Nebojša Radan, Sašin trener iz pionirskih dana.

– Nakon zapaženih nastupa u proljetnom dijelu Kadetske lige Srbije interesovanje za Đekića su pokazali mnogo veći klubovi iz Srbije, a rukovodstvo Spartaka je odmah reagovalo. O tome da je Saša veliki potencijal najbolje govore riječi direktora Omladinske škole Spartaka Ivice Franciškovića koji kaže da u Đekiću ne vide samo igrača za najjaču ligu Srbije, nego i za neku od liga Evrope, kaže Radan, sa kojim Đekić i dalje individualno radi tokom pauza u prvenstvu i boravka u Derventi.

Dobar glas se daleko čuje pa je tako proteklog mjeseca Sašine roditelje posjetio predstavnik jedne menadžerske agencije iz Švajcarske koji je dao ponudu za preuzimanje brige o karijeri mladog fudbalera, ali je i Sašina i odluka roditelja bila da se ipak nastavi saradnja sa Spartakom i njegov fudbalski razvoj u Subotici.

Kako bilo, perspektivni fudbaler nakon godinu dana boravka u Spartaku preskočio je važnu stepenicu i nalazi se na pravom putu.

Derventa Cafe

Tagovi: