Nelegalno emitovanje TV kanala stvar prošlosti

Ugovor o distribuciji TV signala između "Telekoma Srbija" i RTRS-a, ATV-a i TV K3, te Protokol o saradnji između "Telekoma Srbija" i RTRS-a potpisani su u petak u prostorijama kompanije "M:tel" Banjaluka.

Potpisivanjem ugovora o distribuciji TV signala ovih kanala rješava se dugogodišnji problem nelegalnog emitovanja signala van teritorije BiH, dok će potpisivanje Protokola o saradnji između "Telekoma Srbija" i RTRS-a unaprijediti tržište serijskog programa.

Draško Milinović, generalni direktor RTRS-a, rekao je da je potpisivanje ovog ugovora značajno, jer su se sve televizije u RS suočavale sa nelegalnim emitovanjem signala van teritorije BiH.

- Imali smo problema, jer je bilo mnogo distributera koji su naše kanale na nelegalan način distribuisali u razne platforme. Odlično je što 'Telekom Srbija' grupa legalno preuzima distribuciju kanala RTRS-a - rekao je Milinović.

Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju "Telekom Srbija" grupe, kazao je da "Telekom Srbija" u zadnjih godinu dana ima strategiju širenja ovog telekoma u regionu.

- Sada će ljudi u dijaspori dobiti kvalitetan i legalan skup najbitnijih kanala iz regiona, a mi ćemo zajedno ulagati u inovativan sadržaj i nove serije - objasnio je Lučić.

Dodao je da će Protokol o saradnji "Telekoma Srbija" i RTRS-a napraviti serije i filmski program na koji će biti ponosni, a da je prvi na redu snimanje nastavka serije "Složna braća".

Vedran Škoro, direktor ATV-a, rekao je da ovaj ugovor ima višestruki značaj za ATV.

- ATV će povećati zastupljenost svojih programa na svim savremenim distributivnim platformama, takođe, unaprijediće dostupnost signala svih programa ATV-a širom svijeta - kazao je Škoro.

Branko Dakić, zamjenik direktora TV K3, istakao je da se ovoj televiziji sada otvara mogućnost približavanja gledaocima širom svijeta.

- Širi nam se tržište, s obzirom na to da se veliki broj naših gledalaca nalazi u inostranstvu - ispričao je Dakić.

Marko Lopičić, generalni direktor "M:tela", rekao je da se ova kompanija uvijek trudi da bude korak ispred drugih, kao i da je jedna od nerazdvojnih stavki digitalnih usluga kreiranje i distribucija sadržaja.

RTRS hroničar događaja važnih za RS

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović uputio je u petak čestitku rukovodstvu i radnicima Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) povodom 27 godina rada javnog RTV servisa RS, naglasivši da je RTRS od osnivanja bio svjedok i hroničar svih događaja važnih za Srpsku i njen narod.

- RTRS je 27 godina kontinuirano pratio rad svih institucija, a posebno Narodne skupštine, sa čijih sjednica danas realizuje direktne prenose - naveo je Čubrilović.

(Srna)