Priredbom ukazali na važnost zdravlja zuba

Služba preventivne, dječije i opšte stomatologije Doma zdravlja Derventa organizovala je danas priredbu o higijeni zuba za prvačiće u Osnovnoj školi „Nikola Tesla“.

Na taj način obilježen je Svjetski dan oralnog zdravlja, koji se ove godine obilježava pod sloganom „Radi na zdravlju usta“.
– Veoma nam je važan zdravstveno – vaspitni rad sa roditeljima i da u promociju oralnog zdravlja uključimo što veći broj trudnica. Veoma je značajan i rad sa predškolcima i školskom djecom – istakla je specijalista preventivne i dječije stomatologije Zorica Budišić.

Dodala je da mliječne zube treba čuvati i popravljati jer su potrebni za rast i razvoj lica i vilica, podsjećajući da su faktori koji nepovoljno utiču za oralno zdravlje nepravilna ishrana, upotreba šećera, česti obroci, te odsustvo oralne higijene.
U obilježavanje su se uključili i učenici gimnazije i tehničari informacionih tehnologija iz SŠC „Mihajlo Pupin“ koji su pripremili plakate i letke koji su danas podijeljeni prvačićima i roditeljima, a izveli su i prigodnu predstavu.