Zmaj pušten iz pritvora: Dao "junačku riječ" da će se redovno javljati

Sudija Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu ukinuo je pritvor Iliji Grahovcu, poznatijem kao Zmaj od Šipova, jer se on obavezao da će se redovno javljati u sud. Kako se navodi, on je dao "junačku riječ" te istakao da "ako ne dođe, mogu da ga kazne 100 puta strože". 

"Obećavam i dajem junačku riječ da ću dolaziti redovno u sud, a ako ne dođem kaznite me 100 puta strože", prenose domaći mediji Ilijine riječi. 

Podsjetimo, Grahovcu se sudi zbog nanošenja tjelesnih povreda izvijesnom S. S. koga je, prema optužnici, udario čekićem u glavu. Njegov advokat izjavio da je zadovoljan odlukom suda.

"U pitanju je greška, možda čak i moja zbog neodazivanja na poziv. U karijeri nisam vidio ovoliko policajaca u sudnici, a u pitanju je krivično djelo tjelesna povreda", objasnio je on tada, pa podsjetio da je oštećeni u postupku prethodno nožem izbo Ilijinu kravu.

Oštećeni je, kako tvrdi advokat, još ranije izjavio da ne želi krivično gonjenje Zmaja od Šipova. On je štrajkovao glađu dok je bio u pritvoru u KPZ Tunjice u Banjaluci.

 

Tagovi: