Završena Konstutivna sjednica, SDS predvodi većinu

Nakon polaganja zakletve načelnika opštine Milorada Simića i odbornika novog skupštinskog saziva, Komisija za izbor i imenovanja u sastavu Slavko Tomaš (SNSD), Pero Đurić (SDS), Bojan Radanović (SP), Siniša Jeftić (SNSD) i Sanja Dimitrić (PDP) L zasjeda da bi usaglasila prijedloge kandidata za predsednika Skupštine opštine.

Klubovi odbornika SDS, PDP, DNS, SPS, HS BiH sa nezavisnim odbornicima Slavkom Bojanićem i Mirkom Zemunovićem formirali većinu, nakon njihovog napuštanja US i SP.

Nakon četveročasovne pauze dužnosti predsednika SO je razriješen dosadašnji predsjednik Marijan Kljajić, nakon čega je Komisija za izbor i imenovanja saopštila da su kandidati SDS-a za ovu funkciju Mirko Zemunović, a HDZ-a BiH Marjan Kljajić. Nakon procedure tajnog glasanja za predsednika SO Derventa izabran je Mirko Zemunović sa 15 glasova.

Nakon istovjetne procedure potpredsjednik Skupštine postao je Marinko Nikolaš (HS BiH), na prijedlog DNS-a, koji je osvojio 15 glasova, jedan više od prijedloga SP Bojana Zemunovića.

Prijedlog načelnika opštine Derventa Milorada Simića da se na funkciju zamenika načelnika imenuje Sinišu Jeftića nije dobio podršku većine odbornika. 13 je bilo za, 13 protiv i 2 suzdržana.

Odbornici su potom izglasali stalna skupštinska Rijeka, te podržali prijedloge PDP-a i SNSD-a da se za VD sekretara SO Derventa imenuje Sanja Malešević, dosadašnji sekretar.

Sa druge strane, prijedlog načelnika opštine Milorada Simića da u funkciji vršioca dužnosti ostanu svi dosadašnji načelnici odjeljenja nije usvojen. Naime, osim Slavena Pašalića, koji je ostao VD načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, ostali načelnici nisu dobili podršku nove većine.

 Derventa Cafe

Tagovi: