Vlada RS u pismu Udruženju novinara: Pomoć novinarskoj zajednici

Nakon što je Udruženje novinara RS pozvalo predstavnike institucija da za građane najvažnije informacije o pandemiji prouzrokovanoj virusom korona i preventivnim mjerama koje se uvode, saopštavaju isključivo na konferencijama kojima imaju pristup svi mediji, iz Vlade RS zahvalili su na ukazanim primjedbama i sugestijama.

“Svaka sugestija od Udruženja novinara RS, kao krovne organizacije koja okuplja novinarsku zajednicu, kao i svih drugih asocijacija i udruženja, nam je dobrodošla kako bi smo našu komunikaciju, a naročito u ovim teškim vremenima, korigovali i unaprijedili”, saopštili su iz Vlade RS.

Istakli su da cijene preporuku da Republički štab za vanredne situacije, mjerama ekonomske podrške ugroženim privrednim subjektima obuhvati i medijske kuće.

“Ovom prilikom Vas informišemo da će biti razmotren Vaš prijedlog o čemu ćemo vas pravovremeno obavjestiti. Molimo Vas da nam dostavite analize i podatke, ukoliko ih imate, za medije i procjenu štetnih posljedica virusa korona na rad i poslovanje medijskih redakcija u RS”, naveli su u Vladi RS.

Dodali su da im je, u ovoj novonastaloj teškoj situaciji za građane u RS, zbog pojave novog virusa korona, od izuzetne važnosti saradnja sa novinarskom zajednicom.

“U Vladi RS stavili smo na raspolaganje sve kapacitete kako bi komunikacija iz Vlade RS bila tačna, pravovremena i brza. Omogućili smo praćenje naših konferencija za medije iz Pres centra Vlade RS preko signala RTRS-a, direktno na Portalu Vlade RS kao i preko naših zvaničnih paltformi. Sve infomacije nakon zasjedanja Štaba za vanredne situacije, sjednica Vlade RS i važnih sastanaka saopštavamo na konferencijama za medije jer smatramo da na taj način i za sve medije pružamo pravovremenu i tačnu informaciju”, naveli su u Vladi RS.

Prema njihovim riječima, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, Alen Šeranić kontinuirano pruža infomacije o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u RS, predsjednik Vlade RS i komandant Republičkog štaba za vanredne situacije Radovan Višković informiše o donesenim odlukama i mjerama Štaba koje su važne i za privredu i stanovništvo Srpske.

“Takođe, svi ministri, koji su ujedno i članovi Štaba, pružaju sve važne informacije za naše građane u vezi sa novonastalom situacijom i načinima rada institucija koje su u njihovoj nadležnosti”, zaključili su u Vladi RS.

Banjaluka.com

Tagovi: