Veliki problemi u Hrvatskoj, u Splitu povrijeđen dječak

Olujni vjetar izazvao je velike probleme u Hrvatskoj, a u Splitu je 11-ogodišnji dječak povrijeđen kada su jaki udari bure prevrnuli klupu na kojoj se nalazio.

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, dječak se nalazio na pomoćnom igralištu Radničkog fudbalskog kluba Split, gdje je igrao fudbal sa drugom djecom, a onda je sjeo na klupu za rezervne igrače, koju je prevrnuo nagli i jaki udar bure.

Dečak je ostao da leži, ali je bio pri svijesti i sposoban za komunikaciju, navodi Slobodna Dalmacija.

Na lice mjesta izašle su ekipe Hitne pomoć i vatrogasci, a dječak je prevezen u KBC Split radi detaljnijih pregleda.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je crveni alarm za cijelu obalu Hrvatske, uz izuzetak Istre, za koju je upaljen narandžasti alarm, dodaje Index.hr

Za cijelu sjevernu Hrvatsku upaljen je narandžasti alarm, a žuti za ostatak zemlje.

U međuvremenu, u Karlovačkoj županiji se za skoro svih 1.500 potrošača, koji su danas bili bez struje, stanje je normalizovalo, a u toku je još popravljanje pet trafostanica u Perjasici.

U Elektri Karlovac poručuju potrošačima da će večeras dobiti struju.

Olujni vjetar u Vukovarsko-sremskoj županiji izazvao je poteškoće u saobraćaju i nanio štetu na imovini.

Policija je primila dojave da su drveće i grmlje pali na nekoliko saobraćajnica u županiji, a oštećeno je i nekoliko vozila.

U Babinoj Gredi dalekovod je pao na porodičnu kuću.

Jak vjetar širom Hrvatske ostavio je posljedice u brojnim okruzima, od Osječko-baranjskog do Krapinsko zagorskog i Grada Zagreba, gdje je jedna osoba povrijeđena, saopštila je Uprava civilne zaštite.

U Zagrebu je jedna osoba povrijeđena, zbog čega je operativna dežurna služba civilne zaštite Županijski centar 112  na mjesto događaja odmah uputila hitnu medicinsku pomoć, prenosi Hina.

Centar je tokom prijepodneva primio više dojava građana o padu stabala i grana na saobraćajnice i parkirana vozila, padanju dijelova fasade sa zgrada, oštećenju limova na krovovima, semafora i telefonskih stubova.

Na području Krapine, zbog snažnog vjetra oštećen je dalekovod, a bez struje su ostali Gornja Stubica, dio Zlatara i naselje Petruševec.

U Zagrebačkom okrugu do prekida u snabdevanju električnom energijom došlo je području Prilipja, Pleševice i Zaprešića.

Isti problem zabilježen je na području Đakova, Našica i Belog Manastira, kao i na području Kopanice, Novog Varoša, Okučana i Gređana.

Županijski centar 112 Vukovar do 13 sati primio je 16 dojava zbog posljedica jakog vjetra, a Centar u Virovitici oko 30.

O srušenim stablima i stubovima ulične rasvjete dojave je dobio Županijski centar 112 Bjelovar, a onaj u Koprivnici i dojave o srušenim telekomunikacijskim stubovima.

nezavisne.com