Derventa: Ukrali deset elektro stubova, dugih i 12 metara i teških deset tona, u vrednosti od 3.700 KM

Policija je za petama drskim lopovima koji su se drznuli da u Derventi ukradu deset armirano-betonskih elektro stubova, teških više od deset tona a nekih dugih i 12 metara, u vrednosti od 3.700 maraka, saznaje naš portal.

- Policijskoj stanici Derventa u ponedjeljak je prijavljeno da je otuđeno deset stubova za prenos električne energije. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela „Krađa“ - saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Saznajemo da je Elektro Doboj, odnosno Radna jedinica Derventa, koja je slučaj i prijavila policiji, pokradena u derventskom naselju Dubočac.

To nam je potvrdio i Darko Savić, rukovodilac derventske RJ, kao i da su električari bili u šoku kada su uvidjeli da se naprosto izgubio trag lagerovanim stubovima.

- Stubove smo dovezli u prošli četvrtak i odmah po dobijanju mehanizacije krenuli smo da ih ugradimo na tamošnji vod, ali bili smo zaprepašćeni utvrdivši da na lageru neme nijednog stuba. Svih deset su ukradeni, a ukupna njihova vrijednost je, kako smo i prijavili policiji, 3.700 maraka - kaže, za naš portal, Savić.

Osnovano se sumnja da je ovaj nesvakidašnji plijen bio tipovan i da su se lopovi temeljito pripremili, jer su za njegov odvoz morali da uz veliki kamion upotrebe i dizalicu.

- Riječ je o armiranim betonskim stubovima, pet dužine devet metara, tri 11 i dva 12 metara, a težine od 800 do jedne tone i 600 kilograma - navodi Savić.

LOPOVI PREVRŠILI MERU

- Bilo je i ranije slučajeva krađe drvenih stubova, rjeđe betonskih, ili krađe kablova i same struje, ali nesvakidašnjom i drskom krađom tolikog broja betonskih stubova lopovi su prevršili svaku mjeru - upozoravaju iz Elektra.

Imajući u vidu da je reč o ogromnom teretu, odnosno dugim i teškim stubovima, koji nije lako sakriti, u Elektru se nadaju da će ovaj slučaj biti što prije rasvijetljen.

N. ĐURIĆ