Tokom policijskog časa zaklali i „okrenuli“ ukradenu ovcu: Jeli dok su mogli, ostalo bacili

Policija je noćas u Derventi uhapsila dvojicu 19-godišnjaka, inicijala A.S. i M.V., koji se terete da su tokom policijskog časa ukrali ovcu, zaklali, pa na obližnjem izletištu pod zaštitom mraka ispekli, a zatim i pojeli!

Naš portal saznaje da se sve odigralo u blizini prigradskog izletišta Prljača i to tokom policijskog časa.

Kradljivci su plijen odvezli u automobilu. Policajci su po prijavi oštećenog vlasnika, nadomak domaćinstva, od ukradene ovce pronašli samo kožu i iznutrice.

- Mladi kradljivci su izjavili da su se potom odvezli na obližnje izletište Prljača, uz rijeku Ukrinu, gde su tokom noći i policijskog časa na ražnju “okrenuli” ukradenu ovcu. Ostaje da se utvrdi da li su u krađi, a i gošćenju, imali saučesnike. Navodno, kako su izjavili, jeli su do iznemoglosti, odnosno koliko su mogli, a ostatak bacilli. Pitanje je, naravno, da li su samo njih dvojica mogli pojesti veliku ovcu, ili ih ima još koji su se „omastili“ - navodi naš izvor.

Dragana Kerkez, potparol Policijske uprave Doboj, potvrdila je da za ove osobe postoji sumnja da su u noći između 28. i 29. marta, iz nezaključanog pomoćnog objekta, ukrali ovcu.

- Policijski službenici PS Derventa, u nedelju 29. marta, identifikovali su lica inicijala A. S. i M. V., oba sa područja opštine Derventa, zbog osnova sumnje da su toku prethodne noći na području opštine Derventa, izvršili krivično djelo krađa. Za navedene osobe postoji osnov sumnje da su u noći između subote i nedelje, iz nezaključanog pomoćnog objekta, otuđili jednu ovcu - saopšteno je danas iz Policijske uprave Doboj.

Iz policije su najavili da će, zbog sumnje da su počinili krivično djelo krađe, protiv mladića biti podnijet izveštaj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj.

N. ĐURIĆ