Svinjska mast kao lijek za ginekološke probleme, bronhitis, kašalj…

Pored primjene u ishrani, svinjska mast se u Rusiji koristi i za liječenje pojedinih zdravstvenih tegoba, bilo da je riječ o ginekološkim problemima, bronhitisu, hemoroidima, opadanju kose, kašlju ili sinusima…

U Rusiji vjeruju da je svinjska mast bolja od ljekova i koriste je za liječenje raznih zdravstvenih problema kao što su: ginekološki, bronhitis, hemoroide, kašlj i upalu sinusa. Međutim, zaustavlja i opadanje kose! Preporučujemo nekoliko recepata.

Ginekološki problemi

Svinjska mast se često koristi kada žene imaju upalu jajnika kao i neprijatan sekret. Kod ovog tretmana potreban je tampon od sterilne gaze, koji se potopi u svinjsku mast i drži u vagini tokom noći, a tretman treba da traje nedjelju dana.

Protiv kašlja i bronhitisa

Kod djece se često koristi kao lijek protiv kašlja i bronhitisa. Veoma se lako priprema oblog za grlo, ali ne smije se koristiti ukoliko dijete ima povišenu tjelesnu temperaturu. Pomaže i u liječenju prehlade i kijavice.

Lijek za hemoroide

Svinjska mast je veoma efikasna u liječenju hemoroida.  Oblog od svinjske masti nanosi se na bolno mjesto tri puta na dan, a olakšanje tegoba je veoma brzo vidljivo. Smanjuje se svrab, osećaj peckanja, crvenilo i upala.

Mast za kožu

Ukoliko već duže vrijeme imate problem sa bubuljicama, pokušajte sa premazivanjem svinjskom mašću lica ili dijela tijela gdje se javljaju bubuljice. Svinjska mast se u narodnoj medicini upotrebljava i prilikom ispucanih peta, laktova, pa i kod suvih ruku.

Protiv opadanja kose

Ako se borite sa suvom kosom, svinjska mast će vam pomoći. Oni koji su koristili svinjsku mast kažu da se njihova kosa postala mnogo lepršavija i bujnija. Tretman je veoma jednostavan – mast treba nanijeti na kosu prije pranja kose. Poslije pranja kosu isprati čajem od kamilice. Rezultati će biti izvanredni.

Krema za lice

Postoje i kreme koje se pripremaju u domaćoj radinosti. Pošto svinjska mast nema baš lijep miris, u nju se ubacuju soda bikarbona kao i kamilica i neven, kako bi se taj miris poboljšao.

Protiv akni i strija

Kao prirodan lijek idealna je svinjska mast i za strije i akne. Žene koje su se tek porodile često imaju probleme sa strijama. Za njih je svinjska mast prava stvar. Neprijatan miris svinjske masti može da se neutralište miješanjem sa nekom drugom kremom, a nakon toga se dobro utrlja na mjesto gde se nalaze strije.

Problemi sa sinusima

Bolovi koji se javljaju zbog sinusa su pojedinim ljudima bukvalno nepodnošljivi. Treba probati više metoda, a jedna od njih je i liječenje pomoću svinjske masti.
    Pomoću štapića za uši namažite mast na ulaze u nozdrve i potom ih zatvorite. Dok ležite na leđima mast bi morala da ublaži bolove koji su se javili zbog sinusa. Moguće je ponavljati ovaj postupak i nekoliko puta na dan.

Tagovi: