Srbija pobjednik prvog izdanja ATP kupa, pala i Španija

Teniska reprezentacija Srbije pobjednik je premijernog izdanja ATP kupa.

U velikom finalu u "Ken Rouzvol" areni, tim Srbije je pobijedio šampione Dejvis kupa, reprezentaciju Španije rezultatom 2:1.

Srbija je na putu do finala u grupnoj fazi u Brizbejnu bila bolja od Južne Afrike (3:0), Francuske (2:1) i Čilea (2:1), da bi u četvrtfinalu u Sidneju pobijedila Kanadu (3:0) i konačno u polufinalu Rusiju, takođe sa 3:0.

Španija je u grupi u Pertu pobijedila Gruziju, Urugvaj i Japan sve sa po 3:0. U četvrtfinalu u Sidneju, pobijedili su Belgiju (2-1) i konačno u polufinalu, domaćina Australiju sa maksimalnih 3:0.

Prvi na teren izašli su Dušan Lajović i Roberto Bautista Agut, Španac je poslije 97 minuta igre slavio 7:5, 6:1. Bila je to njegova četvrta pobjeda u četvrtom duelu s Lajovićem.

Potom su na teren izašla dva najbolaj tenisera svijeta, Novak Đoković i Rafael Nadal. Srpski teniser je poslije sat i 55 minuta igre slavio sa 6:2, 7:6 (4).

Bio je to njihov 55 duel, Novak ima tri pobjede više, skor je 29:26, a Nadal je u posljednji čas riješio da ne igra i u dublu.

Konačno, u meču odluke, Đoković i Troicki su odigrali fenomenalno i sa 6:3, 6:4 pobijedili Pabla Karenjo Bustu i Felisijana Lopesa.

(B92)

Tagovi: