Spriječena međunarodna trgovina ljudima, uhapšena dva Pakistanca

Pripadnici Granične policije (GP) BiH uhapsili su dvije osobe iz Pakistana zbog sumnje da su počinili međunarodnu trgovinu ljudima, sapšteno je iz GP BiH.

- Naime, granični policajci, preduzimajući mjere i radnje su došli do saznanja da je od strane više državljana Pakistana, na štetu drugih maloljetnih osoba koje se nalaze u prihvatnom centru u Blažuju, počinjena međunarodna trgovina ljudima (seksualnom eksploatacijom), o čemu je obaviješteno Tužilaštvo BiH - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, pod nadzorom Tužilaštva granični policajci su juče u prihvatnim centrima za migrante locirali, a zatim i izvršili privođenje dva državljana Pakistana zbog postojanja osnova sumnje da su počinili međunarodnu trgovinu ljudima.

- Nakon završetka planiranih mjera i radnji, privedene osobe će biti stavljene pod nadzor u imigracijski centar, do druge odluke postupajućeg tužilaca - ističe se u saopštenju.

Takođe, kako se navodi, istog dana pronađene su maloljetne osobe, potencijalne žrtve trgovina ljudima, koje će biti smještena u sigurnu kuću do okončanja postupka.

nezavisne.com