Sjajan nastup “Bosiljka” iz Dervente na godišnjem koncertu u Vojniću

Članovi Kulturno-umjetničkog društva mladih “Bosiljak” iz Dervente prethodnog vikenda su boravili u Hrvatskoj, u Vojniću i Zagrebu.

U Vojnić su gostovali dragim prijateljima, članovima SKD ,,Prosvjeta” pododbor Vojnić i Vijeću srpske nacionalne manjine opštine Vojnić, koji su ujedno bili i organizatori velikog godišnjeg koncerta.

Na ovom koncertu učešće je uzelo 10 kulturno-umjetničkih društava, i to iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine: SKD ,,Prosvjeta” pododbor Vrginmost, SKD ,,Prosvjeta” pododbor Karlovac, KUD ,,Tona Hrovat” Velika Kladuša – BiH, Društvo perojskih Crnogoraca, ,,Peroj 1657” Peroj – Hrvatska, KUD ,,Vukomir Vidić-Učo” Bela Crkva – Srbija, KD ,,Obrež” Središće na Dravi – Slovenija, Pjevačka grupa ,,Karlovčanke” Karlovac, Društvo za očuvanje tradicije ,,Etno Siscia” Sisak, KUDM ,,Bosiljak” Derventa – Republika Srpska i domaćin KSKD ,,Prosvjeta” Pododbor Vojnić, piše Srpskainfo.

U prepunom Domu kulture u Vojniću u tročasovnom programu prikazano je mnogo različitih kultura i kulturnih vrijednosti.

Članovi KUDM “Bosiljak” Derventa predstavili su se s posavskim pjesmama uz šargiju i igrama iz Kumanovskog polja.

Nastup Bosiljkovića izazvao je kod publike pravo oduševljenje i ovacije, pa su se Dervenćani morali vratiti ponovo na scenu i svoj nastup završiti bisom.

Voditelj programa bio je Sead Purić, poznati radijski novinar i vlasnik Radio Velkatona iz Velike Kladuše.

Bio je ovo koncert za uživanje, a posebno s našim starim i dragim prijateljima iz SKD ,,Prosvjeta” pododbor Vojnić na čelu sa Čedomirom i Valerijom. Naša saradnja počela je proljetos u Derventi, a evo nastavila se u Vojniću – rekli su Dervenćani.

Drugi dan boravka u Hrvatskoj, 30 članova KUDM ,,Bosiljak” obišli su i posjetili trenutno najveći događaj ove vrste u Evropi, Advent u Zagrebu.

Sljedećeg vikenda najmlađi članovi KUDM ,,Bosiljak” Derventa učestvuju kao partneri predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović u humanitarnom programu i akciji ,,S ljubavlju hrabrim srcima” u Banskom dvoru u Banjaluci, koji će biti prenošen na RTRS, dok će još jedna grupa najmlađih članova KUDM ,,Bosiljak” učestvovati na godišnjem koncertu KUD ,,Duško Trifunović” u Brodu.

Tagovi: