Serija provalnih krađa u Derventi: Pokrali pazare, motorne pile, trimere, auto dijelove

Policija traga za, najverovatnije, više lopova koji su u noći između utorka i srijede izvršili seriju teških provalnih krađa u radnjama u Derventi, čiji su vlasnici pokradeni za ukupno više od 15.000 maraka, saznaje naš portal.

Iz Policijske uprave Doboj naveli su da policijski službenici Policijske stanice Derventa “preduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju pronalaska jednog lica ili više njih koja su u toku noći izvršila tri krivična djela-teška krađa“.

-Policijskoj stanici Derventa u srijedu je prijavljeno da je izvršena provala u jednu poljoprivrednu apoteku odakle su otuđene motorne pile, trimeri, novac i drugi predmeti. Istog dana Policijskoj stanici Derventa prijavljeno je da je izvršena provala i u dva trgovinska objekta u Derventi, odakle je otuđen novac- saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Kako naš portal saznaje, sve tri radnje obijene su u naselju Lug, na ulazu u Derventu. Prva na meti provalnika našla se Poljoprivredna apoteka „Lug Petrol“, iz koje su lopovi, uz motorne pile, trimere, kosačicu i druge predmete, pokupili i pazar. Prema prijavi vlasnika, pričinjena mu je materijalna šteta od oko 5.000 maraka.

Vlasnik „Elektrona“, prodavnice bijele tehnike, kućanskih i drugih aparata, zasad je uočio i prijavio krađu oko 180 maraka.

Treća teška krađa prijavljena je iz trgovine za prodaju auto dijelova „SiM Impeks“, gdje je vlasnik u pazaru i auto dijelovima pokraden za ukupno čak 10.000 maraka.

-Očito da je riječ o dobro izvježbanoj lopovskoj družini, koja je, uz vješte provale u objekte, imala logistiku I, najverovatnije, takozvane tipere-kaže naš izvor.

O svemu je obaviješteno i Okružno javno tužilaštvo Doboj koje se izjasnilo da je riječ o krivičnim djelima teških krađa.

N. ĐURIĆ

Tagovi: