Sedmi gastro-turizam održan u Banjoj Luci

Sedmi gastro-turizam po redu, u organizaciji "Kuhinjice", ove godine se održao u Banjoj Luci.

Druženje medija na kojima se prikazuje serijal "Kuhinjica" i medija-prijatelja ove kuće počelo je još u četvrtak i to baš na slavi Grada Banja Luka. Tada je više od  25 banjolučkih restorana izložilo svoje specijalitete na stolu dugačkom čak 50 metara postavljenom ispred Hrama Hrista Spasitelja.

Bogat kulturno-umjetnički program, dobra hrana i piće, veseli i srećni šetači koji su ujedno postali slavski gosti uživali su u krajiškim specijalitetima, ali i novim kulinarskim idejama. Organizovano je i takmičenje za najljepšu slavsku pogaču. Slavsko veče dodatno su uljepšali maturanti.

Izuzetna hrana i još bolja "kapljica" pokazali su da grad na Vrbasu ima sa čime da se ponosi. Svako ko je posjetio gastro-turizam mogao je da pronađe nešto za sebe. 

- Popodne smo imali zadovoljstvo uživati u hotelu "Courtyard by Marriott" u potpuno savršenim delicijama i predivnom ambijentu. Hotel sa četiri zvjezdice nudi moderno uređen smeštaj i brojne sadržaje kao što su vrhunski foaje i restoran u okviru objekta. Objekat se nalazi na 500 metara od Narodnog pozorišta i na 1,6 km od Tvrđave Kastel - kazali su organizatori ovog događaja.

Sve hotelske sobe su, dodaju oni, uređene u bež tonovima i sadrže radni sto, ergonomsku stolicu, flat-screen TV i sopstveno kupatilo. Standardne pogodnosti uključuju klima-uređaj, sef i električno kuvalo.

- Gosti mogu uživati u jelima internacionalne kuhinje, raznovrsnim vinima, kao i koktelima u hotelskom restoranu i baru koji se nalaze u foajeu. Obilan doručak na bazi švedskog stola služi se svakog jutra. U foajeu postoji zajednički prostor za rad i opuštanje, a biznis centar nudi nekoliko sala za sastanke i konferencije. Gostima je na raspolaganju dobro opremljen fitnes centar - ističu organizatori.

Savjetnik gradonačelnika Banje Luke Milada Šukalo je učesnike ovog događaja upoznala sa dešavanjima u Banjoj Luci i obećala da će ovakvih dešavanja biti sve više i da će Banja Luka izaći na sami vrh liste turističkih destinacija.

 

Tagovi: