Sajam knjiga upotpunio Ljetnu art scenu

Nastavak ovogodišnje Ljetne art scene donio nam je mini-sajam knjiga na kojem su se predstavile izdavačke kuće „Imprimatur”, “Biblioner”, Antikvarijat “Ramajana”, te Udruženje strip – umjetnika i ljubitelja stripa “Deveta dimenzija”.

Na platou ispred Narodne biblioteke „Branko Radičević“ svoje mjesto našli su i autori iz Dervente poput Miše Đurđevića, Saše Mičića, Slaviša Savić i drugih u okviru „Zavičajne zbirke“

Priliku da pogledaju ponudu i dopune svoje lične biblioteke novim naslovima naši sugrađani će moći i danas do 18 časova, dok će od 20.30 časova svoje radove predstaviti slikari.

– Pored mini – sajma knjige drugo veče biće obogaćeno likovnim postavkama Jelene Bardak, Dajane Ćuk i Sare Tatomir, dok će profesorica Brankica Novaković, inače i likovni kritičar, osvrnuti se na na njihov radove, kaže Aleksandra Marilović, jedan od organizatora Ljetne art scene.

Izdavačka kuća “Imprimatur” i njen direktor Boris Maksimović česti su gosti na književnim i kulturnim događajima koje se održavaju u Derventi.

– Mini-sajmovi su jedan noviji koncept za, uslovno rečeno, manje sredine, ali su važan način da promovišemo naše autore. Najveći regionalni sajmovi, poput onih u Beogradu, Zagrebu i Banjaluci, održaće se u nešto drugačijim terminima, i oni su veoma popularni kod čitalaca, kojima omogućuju neposredan kontakt sa izdavačima i autorima, tako da očekujem da ćemo nadoknaditi bar dio izgubljenog zbog epidemije, optimističan je Maksimović.

Derventa Cafe