Protest ispred ambasade Njemačke u Beogradu zbog situacije na KiM

Grupa građana, koja se okupila u znak podrške Srbima na Kosovu i Metohiji, završila je protest ispred Predsjedništva Srbije. Oni su prije toga bili ispred njemačke ambasade i blokirali saobraćaj u Ulici kneza Miloša.

Organizatori protesta su rekli da imaju samo jedan zahtjev, a to je da predsjednik Aleksandar Vučić ispuni obećanje koje je dao, a to je da zaštiti srpski narod na sjeveru Kosova, javio je reporter N1 sa lica mjesta.

Na skupu su upaljene dvije baklje, a okupljeni su pjevali "Oj, Kosovo, Kosovo".

Uz povike "Kosovo je srce Srbije", učesnici skupa uputili su se prema Andrićevom vencu do Predsedništva Srbije. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova bili su raspoređeni u okolnim ulicama.

Na skup su građane sinoć pozvale organizacije Srpska omladina za Kosmet i Pokret za odbranu Kosova i Metohije. Kako je javlja reporter N1 sa terena, na skupu nema nikakvih obilježja, a sa megafona se čuo zvuk sirene.

Među okupljenima su i poslanik Dveri u skupštini Srbije Borko Puškić, samostalni poslanik Aleksandar Jerković, kao i jedan od osnivača Pokreta za odbranu Kosova i Metohije istoričar Miloš Ković, prenose agencije.

Na pitanje zašto protestuju baš ispred ambasade Njemačke, TV Nova prenosi da je profesor Miloš Ković rekao da "u Nemačkoj vide jednog od krivaca za evropski sporazum koji smatraju štetnim".

Okupljeni kažu i da nemaju nikakve veze sa protestom koji je najavljen za petak u 17 časova ispred spomenika Cara Nikolaja u Beogradu i ograđuju se od tog protesta, prenosi Nova S.

Ković je dodao i da zahtijevaju prekid pregovora pod okriljem Evropske unije i povratak u Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

Tagovi: