Prnjavorska firma “Standard” zaposliće 100 novih radnika

Prošlu godinu u fabrici namještaja „Standard“ u Prnjavoru sa oko 289 zaposlenih okončali su uspješno. Krajem prošle godine započeli su proizvodnju novog proizvoda – kafe stolića, te proces proizvodnje ove godine planiraju povećati za 30 odsto, za šta će im trebati još kvalifikovanih radnika.

Iz proizvodnih hala Fabrike namještaja „Standard“ u Prnjavoru furnirani i masivni namještaj odlazi za potrebe poznatog brenda IKEA. Izvozi se skoro sva proizvodnja.

Od privatizacije 2004. godine kada je u Fabriku ušao investitor iz Švajcarske proizvodnja raste, pa su tako planovi za ovu godinu povećanje proizvodnje za 30 odsto.

Potražnja za novim proizvodom – kafe stolićem koji će se raditi u tri izvedbe je ogromna, a za taj poduhvat firmi „Standard“ je neophodno 100 novih radnika.

“Naš je plan da u 2020. godini porastemo za minimalno 30 odsto. To su vrlo ambiciozne cifre, naš rast je realan i mi smo tu robu već “prodali”, govorim o ugovorenim poslovima. Za to nam trebaju dodatni, motivisani saradnici i mi želimo da se obratimo svima koji su zainteresovani da nam se obrate. Nama će u narednih pet do šest mjeseci trebati najmanje 100 zaposlenih, ” kaže Edin Dacić, predsjednik Upravnog odbora Fabrike namještaja “Standard” Prnjavor.

Edin je dodao da saradnike koje traže pored stručnih osoba, najviše će zaposliti operatere koje će obučiti da mogu da rade na mašinama.

Trenutan broj zaposlenih u „Standardu“ je 289. Dragoljub Todorić jedan je od rijetkih radnika koji je u fabrici od prvog dana. Kaže uslovi su i više nego dobri.

“Ja kao radnik koji vodim taj dio proizvodnje pozivam ljude koji su zainteresovani da rade, da se slobodno prijave, da je posao osiguran, plata osigurana, svi bonusi, putni troškovi, topli obrok, sve je obezbijeđeno. Imaju sve po zakonu, ništa nema da se ne plaća, znači radni staž, regres, sve se daje,” istakao je Dragoljub Todorić, tehnički direktor u Fabrici namještaja “Standard”.

IKEA drži do visokih ekoloških standarda, pa su uslovi rada pod stalnim nadzorom. U prošloj godini firma je uložila dodatna sredstva u proizvodnju, ali stalno ulaže i u edukaciju kadrova.

“Firma je u prethodnoj godini uložila 1,1 milion maraka u opremu, različite mašine i nova skladišta. Firma redovno svake godine ulaže i u obuku, edukaciju kadrova, što se naravno svake godine reflektuje na naš rad,” istakla je Aleksandra Repić, rukovodilac za zaštitu životne sredine i za ISO standarde.

Ostvareni prihodi u prošloj godini su oko 24 miliona maraka, a sa novim ambicijama za povećanje proizvodnje u ovoj godini i jedan lijep gest.

Naime najboljeg radnika Fabrike namještaja „Standard“ na kraju tekuće 2020. godine nagradiće novim autom “Dačijom Logan”. Na taj način prnjavorska firma šalje poruku da je radnik na prvom mjestu, te da se radom i trudom dolazi do sjajnih rezultata.

 

Tagovi: