Derventa: Pred odbornicima 30 tačaka

Tridesetšesto skupštinsko zasjedanje biće održano 27. februara, odlučeno je to na 33. sjednici Kolegijuma Skupštine opštine.

Pred odbornicima će se naći trideset tačaka dnevnog reda. Odbornici će odlučivati o prosječnoj konačnoj građevinskoj cijeni kvadratnog metra korisne površine stambenog poslovnog prostora na području opštine, o izmjeni odluke o komunalnim taksama, o prijedlogu plana korišćenja sredstava za tehničko opremanje, izgradnji objekata i čuvanja vatrogasne opreme koje koristi Teritorijalna vatrogasna jedinice u toku 2020. godine, te o izgradnji višenamjenskog objekta u Donjoj Lupljanici.

Pred odbornicima će se naći i informacije o stanju javnog reda i mira, bezbjednosti građana i imovine na području opštine u 2019. godini, o stanju u oblasti snabdijevanja električnom energijom te informacija o upisu učenika i stručnoj zastupljenosti nastavnog kadra u školskoj 2019/2020.godini u osnovnim školama.

Osim toga, odlučivaće se i o nekoliko rješenja iz oblasti imovinskih odnosa i prodaji neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta u svojini opštine putem licitacije, a na dnevnom redu je i prijedlog akcionog plana za prevenciju i suzbijanje nasilja u porodici u 2020.godini, izvještaj o radu Odbora za žalbe za 2019.godini i raspisivanju izbora za članove Savjeta mjesne zajednice Bijelo Brdo. U Upravni odbor Doma zdravlja trebalo bi da bude imenovan jedan član.

Šef Kluba odbornika SDS-a Branko Katanić predložio je da se u narednom periodu održi posebna, tematska sjednica o odlasku stanovništva kako bi se napravila analiza stanja, te usaglasile konkretne mjere i rješenja. Tokom Kolegijuma je dogovoreno da jedna takva sjednica zahtijeva detaljnu pripremu, te da je najprije potrebno usaglasiti ko će pripremati materijal potreban za održavanje sjednice.