Poslanički klub DNS-a i zvanično opozicija vlasti

Poslanički klub DNS u Narodnoj skupštini Republike Srpske prešao je i zvanično u opoziciju.

Ovo je poslanike u NSRS obavijestio novi šef poslaničkog kluba DNS Duško Ivić, koji je od skupštinskog rukovodstva zatražio da im obezbijede novo mjesto u skupštinskoj hali kako bi mogli nesmetano da djeluju i rade u narednom periodu.

Ivić je rekao da će taj klub biti konstruktivan i da će sve što je dobro za građane prihvatati,a isto tako da će oštro kritikovati sve one prijedloge vlade koji nisu u interesu Republike Srpske i njenih stanovnika.

DNS jutros je napustio bivši šef poslaničkog kluba i generalni sekretar te stranke Darko Banjac zbog neslaganja s odlukom da djeluju opoziciono u NSRS.

DNS je nedavno tokom izborne kampanje napustio koaliciju sa SNSD-om i prešao u opoziciju na svim nivoima.

Zbog nepoštovanja te odluke koja je donesena na Predsjedništvu te stranke juče je predsjednik DNS iskoristio svoje statutarno pravo i iz Predsjedništva smijenio čak četiri potpredsjednika.

Izlazak poslanika DNS iz skupštinske većine propraćeno je danas aplauzom poslanika opozicije, koji očekuju i dolazak poslanika novoformirane Socijalističke partije Srpske, tako da se većina SNSD-a topi u NSRS. Više nema dvotrećinske većine, kako je volio da se hvali Milorad Dodikm predsjendik SNSD-a

Poslanik SDS Nebojša Vukanović je rekao da je ranije nagovijestio izlazak poslanika DNS u opozicione redove, pa je ironično pitao ministricu lokalne uprave Senku Jujić da li je za to tačno predviđanje predviđena kakva nagrada, na što je ona rekla da nema komentara.

Vukanović je i nju podsjetio da će biti smijenjena ukoliko ostane u DNS i ne promijeni stranku, jer je kao kadar te stranke došla u Vladu RS. 

Tagovi: