Nastava za učenike Muzičke škole od sutra u staroj zgradi Gimnazije

Učenici koji pohađaju osnovnu Muzičku školu od sutra će nastavu imati u prostorijama stare zgrade Gimnazije i to na prvom i trećem spratu.

Novo polugodište školske 2020/2021. godine za učenike Osnovne škole „Nikola Tesla“, u okviru koje djeluje i Muzička škola, počelo je nešto drugačije, s obzirom da je procijenjeno da objekat škole poslije zemljotresa koji je krajem prošle godine zatresao tlo i u Derventi, nije bezbijedan za boravak. U skladu s tim, đaci nastavu u novom polugodištu imaju u objektima OŠ „19. april“ i srednjoškolskom centru.

Prema riječima profesora muzike u Muzičkoj školi Milijane Žunić, usaglašeno je da učenici časove muzičke škole od sutra pohađaju u prostorijama zgrade nekadašnje Gimnazije, piše derventskilist.net.

– Nakon usaglašavanja odluke o održavanju redovne nastave u prostorijama drugih škola, dogovoreno je da se i Muzička škola premjesti, te smo na korišćenje dobili prostorije na prvom i trećem spratu nekadašnje Gimnazije. Danas smo počeli da prenosimo instrumente u nove prostorije, a od sutra planiramo da počnemo regularno sa radom – objasnila je Žunićeva dodavši da će i muzički instrumenti biti premješteni u nove prostorije.

– Gitare i harmonike ćemo da prevezemo vlastitim automobilima, a s obzirom da je škola opremljena sa četiri klavira, pomoć u prevozu tih instrumenata dobili smo od preduzeća „Komunalac“ – rekla je Žunićeva.

Tagovi: