Napadnut nastavnik matematike u Čelincu zbog jedinice

Krajem prvog polugodišta u Osnovnoj školi “Mladen Stojanović” u Čelincu desio se incident, kada je jedan roditelj, najvjerovatnije nezadovoljan jedinicom koja je učeniku zaključena iz matematike, verbalno napao nastavnika tog predmeta Miladina Trivića.

O svemu je obaviještena i Policijska stanica Čelinac. Nastavnik Miladin Trivić (63) za Mondo je objasnio da se sve odigralo 27. decembra, te ispričao hronološki razvoj događaja koji su prethodili napadu. Trivić ima 36 godina radnog staža, a u spomenutoj školi je zaposlen posljednje dvije godine.

Ispričao je da je 27. decembra, roditelju jednog učenika u kancelariji direktora škole, a u prisustvo još nekoliko radnika škole, dao informacije i obrazložio nejasnoće koje su ga interesovale, da bi prilikom polaska kući, pred kancelarijom direktora zatekao majku učenika i još jednu, njemu nepoznatu osobu.

- Nepoznata osoba se nije ni predstavila niti pozdravila, nego je krenula prema meni, galameći, unoseći se u lice sa prijetnjama da ću da letim iz škole i uvredama koje nisam sve registrovao, jer sam se skoncentrisao kako postupiti. Pretpostavljajući da se radi o zabludi, predstavio sam se: Ja sam Miladin Trivić, nastavnik matematike, a tebe ne poznajem. Na to je on odgovorio:Ja sam poznat, a znaćeš ti za mene - ispričao je Trivić.

Tvrdi da je, ne želeći konflikt, krenuo niz stepenice, a da je roditelj potom krenuo za njim uz dobacivanje “sad ću da skočim na tebe”, dok ga je žena koja je bila sa njim smirivala riječima “nemoj”.

Trivić je objasnio da se potom vratio u direktorovu kancelariju i zatražio da se pozove policija, a da je izrevoltirani roditelj ušao za njim.

- Kako niko drugi to nije učinio, sam sam pozvao policiju, a potom otišao u zbornicu - naveo je i izjavio da mu je roditelj dobacivao “smeće”.

Trivić je objasnio da je tek u zbornici dobio informacije da se radi o izvjesnom B.J., ocu učenika sedmog razreda.

- Taj učenik je jedan od troje koji su na polugodištu dobili zaključnu ocjenu nedovoljno – jedan - ispričao je Trivić.

Na pitanje Monda, da li je to bilo povod ovog incidenta, Trivić je odgovorio da mu je naknadno objašnjeno da je B.J. navodno bio izrevoltiran zbog zaključene jedinice drugoj učenici, a ne svom djetetu, a koja je navodno iznosila i suicidne namjere zbog loše ocjene.

Trivić je objasnio da je izjavu o ovom napadu dao i policiji.

Direktor čelinačke škole “Mladen Stojanović”, Dragan Predić, izjavio je za Mondo da nije lično prisustvovao ovom incidentu, ali je upoznat sa navodima nastavnika Trivića.

- Koliko sam upoznat nije bilo nikakvih prijetnji, ali jesu upućene određene pogrdne i ružne riječi roditelja prema nastavniku. Nastavnik je o tome obavijestio i policiju i mi smo ispred uprave škole dali informacije sa kojima smo raspolagali - kazao je Predić za Mondo.

Mondo je poslao upit i PU Banjaluka o mjerama koje su pripadnici PS Čelinac preduzeli povodom ovog događaja, ali do zaključenja ovog teksta, nismo dobili tražene informacije.

mondo.ba

 

Tagovi: