Moto-kros trka Derventa MX 2020: Takmičila se 32 vozača iz četiri zemlje

Otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine u moto-krosu održano je juče, drugom po redu trkom prvenstva, pod nazivom „Motocross utrka Derventa MX 2020“, a učestvovala su 32 takmičara iz četiri zemlje: BiH, Srbije, Hrvatske i Mađarske.

Prvenstvo je održano u Derventi u organizaciji „Miron Moto“ kluba iz ovog grada, koji je, nakon pozitivne prošlogodišnje trke, dobio pravo na organizaciju jedne od trka otvorenog prvenstva. Moto-kros vozači su se takmičili u pet kategorija: MX 1, MX 2, MX Turist, MX Veterani i MX 85.

Miroslav Miron Milojević, višestruki prvak BiH u moto-krosu i osnivač „Miron Moto“ kluba kaže da je zadovoljan kompletnom trkom koja je prošla i više nego savršeno.

Iako smo imali određenih problema poput velike vrućine i dosta prašine, trka je uspješno završena. Došli su nam neki vrhunski vozači i, u suštini, niko osim mene nije ni primijetio bilo šta negativno. Činjenica je da je korona dosta uticala na brojnost prijavljenih, kao i na mnoge druge stvari, međutim ne možemo poreći da je, i pored toga, sve zaista prošlo u najboljem redu. Zadovoljan sam što smo uspješno završili našu prvu zvaničnu moto-kros trku sa učesnicima koji su u Derventu stigli iz četiri države“, istakao je Milojević rekavši da je, iako je ovo nešto novo u Derventi, organizacija bila na visokom nivou.

NAJBOLJI REZULTATI TRKE PO KATEGORIJAMA:
MX 1

1. Dario Čergez, MCK Vitez

2. Tomas Martonosi, 024 MX

3. Petar Kundid, MCK Cetina

MX 2

1. Ivan Kundid, MCK Cetina

2. Marko Cesko, 024 MX

3. Teo Vidak, ECK Team Travnik

MX Turist + MX Veterani

1. Mario Kojić, MK Miron Moto

2. Domagoj Vidović, MCK Vitez

3. Miloš Makivić, MK Miron Moto

MX 85

1. Vidak Vidanko, ECK Team Travnik

2. Bartul Savić, MCK Cetina

3. Vuk Čajić, Tanasko Rajić

Dajana ILIĆ