Mladi Dervenćani pokazali talente na Festivalu rukometa

Dobar rad sa mlađim selekcijama u Rukometnom klubu Derventa nagrađen je pozivom za 8 igrača u reprezentaciju Dobojsko-bijeljinske regije za godišta od 2002. do 2008.

Ova selekcija nastupila je na “Festivalu rukometa” koji se održan juče, u Banjoj Luci zajedno sa drugim regijama Republike Srpske.

Učestvovale su još i reprezentacije Banjalučko-prijedorske i Hercegovačko-romanijske regije.

Selektor najstarije generacije Dobojsko-bijeljinske regije bio je trener mlađih kategorija i prvotimac RK Derventa Goran Lukić, a za selekciju su nastupili Nikola Ristić, Aleksa Starčević, Nikša Nikolić i Dejan Stanković.

– Za generaciju 2004. nastupio je Srđan Tolimir, za 2006. Ilija Kovačević i Miloš Davidović, a toj generaciji je pomoćni trener bio Slaven Đekić, takođe jedan od naših trenera mlađih kategorija. Naš najmlađi predstavnik na pomenutoj smotri rukometa bio je Dušan Pejin koji je nastupio za selekciju 2008. godišta. Svi naši igrači su se pokazali u dobrom svjetlu, a Rukometni klub Derventa je ponosan na njih jer će oni u bliskoj budućnosti biti oslonac našeg kluba, saopšteno je iz ovog sportskog kolektiva.

Ovaj festival rukometa je poslužio za sastavljanje omladinskih reprezentacija Republike Srpske.

Derventa Cafe