Međunarodni Ilindanski pjesnički susreti 7. avgusta

 Međunarodni Ilindanski pjesnički susreti “Prljača 2021”, 20. po redu, biće održani u Derventi 7. avgusta, a učestvovaće pjesnici iz Republike Srpske, BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i drugih država, potvrđeno je u Srpskom književnom klubu “Vihor”, koji su organizatori susreta.

“Do 10. jula je bio aktivan nagradni konkurs o temi ljepota voda, šaljiva pjesma o aktivnostima na rijeci i o temi Ukrinski cvijet, koji se pojavljuje na rijeci Ukrini. Uskoro će biti poznati pobjednici konkursa po navedenim kategorijama, ali i tačan broj učesnika na manifestaciji”, saopšteno je iz Kluba.

Iz Kluba navode da će sve pristigle pjesme na konkurs biti objavljene u zajedničkom zborniku, čija će promocija biti održana na dan manifestacije, kada je i svečanost proglašavanja pobjednika konkursa.

“Učešće na manifestaciji, zastupljenost u zborniku i drugi prateći sadržaji se ne naplaćuju. Na poklon učesnici dobiju i zajednički zbornik i prigodne zahvalnice. Obezbijedimo i prigodne poklone za pjesnike koji su pobjednici nagradnog konkursa”, saopštili su iz Kluba.

Iz ovog kluba navode da je najveća vrijednost manifestacije to što traje 20 godina.

Manifestaciju najvećim dijelom podržava grad Derventa na čelu sa gradonačelnikom Miloradom Simićem.

Održavanje ovogodišnjih pjesničkih susreta biće u Centru za kulturu Derventa.