Lista funkcionera DNS-a koje očekuje smjena nakon izlaska iz koalicije?

Nakon odluke Predsjedništva DNS-a da napusti vladajuću koaliciju u RS i na nivou BiH, ova stranka će morati da se suoči i sa konsekvencama tog čina, a Banjaluka.net saznaje koji kadrovi ove stranke uskoro mogu da očekuju smjene sa funkcija u izvršnoj vlasti i javnim preduzećima.

Tu su ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić, direktor Sekretarijata za izbjegla i raseljena lica RS Marko Aćić, direktor Bolnice Prijedor Mirko Sovilj, kao i generalni direktor Željeznica RS Slavko Gligorić.

Ista politička sudbina čeka i direktora Banje Mlječanica u Kozarskoj Dubici Darka Banjca, a njegovim stopama će krenuti i direktor Fonda za zaposljavanje invalida Mile Šurlan, direktor Operatora sistema podsticaja Borivoje Obradović, ministar saobraćaja i veza RS Đorđe Popović, te ministarka za upravu i lokalnu samoupravu RS Senka Jujić.

U ovoj koloni se nalaze i direktor poslovne zone “Incel” Saša Panić, direktor psihijatrijske bolnice “Jakeš” Siniša Nikić, kao i v.d. direktor Šumskog gazdinstva “Oštrelj” Daliborka Kerezović, koja će biti prva smijenjena, jer već ima tri krivične prijave.

Ladice u kancelarijama već mogu početi da prazne i direktor “Komunalca” u Bijeljini Diko Cvjetinović, izvršni direktor “Elektro Hercegovine” Slavko Dangubić, izvršni direktor Elektroprivrede Jovica Vlatković, direktor banjalučkog Depota Novo Grujić, izvršni direktor RiTE Ugljevik Dragiša Vidaković, te više direktora sektora u Željenicama RS, a društvo će im praviti i direktor Poreske uprave Pale Marko Kubatlija,

U ovoj grupi se nalaze i zamjenik direktora RUGIP-a Srđan Radulj, pomoćnik direktora RUGIP-a Marko Krčmar, pomoćnik ministra uprave Nikola Knežević, pomoćnik ministra zdravlja Ljiljana Ivančević, direktor TOBL-a Nada Jovanović, član Komisije za hartije od vrijednosti Darko Barašin, više savjetnika šefova kabineta, izvršni direktor za proizvodnju u Šumama RS Dragana Vukčević, direktor Nacionalnog parka “Kozara” Dragan Romčević i direktor Agencije za osiguranje Slaven Dujavković.

Ovim se ne završava krug predstavnika DNS-a koji će ostati bez fotelja. Riječ je o najbitnijim funkcionerima, čija mjesta će biti upražnjena u prvom talasu, a u narednoj fazi smjene mogu da očekuju i kadrovi DNS-a po dubini, odnosno načelnici odjeljenja u lokalnim upravama, direktori škola, kao i direktori niza drugih javnih ustanova na lokalnom nivou.

 

Tagovi: