KUD “Bosiljak” pred godinom izazova

Kulturno-umjetničko društvo mladih “Bosiljak” iz Dervente očekuje veoma izazovna godina nakon što su prošlu završili u veoma teškim uslovima i uz mnoga ograničenja zbog epidemije virusa korona, rekla je kulturno-umjetnički rukobodilac Društva Stana Nagradić.

 “Kada kažem izazovna mislim u smislu velikih nastupa na svjetskoj sceni, a i kod nas, naravno, ako se za to stvore odgovarajući uslovi koji će omogućiti realizaciju projekata. Bez obzira na sve, idemo dalje u nove radne pobjede”, objasnila je Nagradićeva.

Ona je napomenula da su mnoge prošlogodišnje aktivnosti Društva realizovane uprkos ograničenjima, te da su radili odgovorno i nastavili da doprinose stvaralačkom kulturnom miljeu koji je, iako sužen, dovoljan da održi neophodne aktivnosti i programe.

Nagradićeva je podsjetila na sve aktivnosti koje su prošle godine realizovane, među kojima su Božićnji koncert u Tesliću, učešće na Svetosavskom balu u Derventi, nastup na gradskom trgu u okviru “Ljetne art scene”, organizacija Inter folk festa “Bosiljkovanje” u Derventi, Osinji i Petrovu.

“Bosiljkovanje je obuhvatilo okupljanje svih učesnika kod Sabornog hrama Uspenje Presvete Bogorodice u Derventi, održana je folklorna parada, prezentacija narodne kuhinje, koncert na centralnom trgu”, prisjetila se Nagradićeva.

Defile i koncert na otvorenom održani su u sklopu “Bosiljkovanja” i ispred pravoslavnog hrama u Petrovu.

Nagradićeva je napomenula da je bilo još dosta drugih aktivnosti u kojima su učestvovali članovi Društva, te da su na najbolji način uspjeli da realizuju sve programske aktivnosti, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.