Tri policajca iz Broda pozitivna na koronu, 17 u izolaciji, u Derventi nema zaraženih

Trojica policijskih službenika Policijske stanice u Brodu zaražena su virusom korona, dok ih je 17 upućeno na kućnu izolaciju, zbog kontakata sa zaraženim licima. U policijskoj stanici Derventa nema zaraženih, niti policajaca u izolaciji.

Rad u ovim policijskim stanicama, uz pojačanja u Brodu, odvija se -normalno.

Ovo su odgovori iz dobojske Policijske uprave na pitanja portala MojBrod.info, povodom saznanja da je prije petnaestak dana, nakon sahrane majke jednog policajca iz Dervente, sa službom u Brodu, došlo do masovne zaraze ljudi i slanja u kućnu izolaciju.

Osim kod policajca, testovi su pokazali prisustvo korona virusa kod još šest osoba sa sahrane u Derventi, na kojoj okupilo više od 50 ljudi.

Uz sedam oboljelih, od kojih su kako se utvrdilo njih trojica policijski službenici, a svi zbrinuti u dobojskoj bolnici ili Domu učenika, u kućnu izolaciju je stavljeno više od 30 Dervenćana. To je potvrdio dr Mirko Šaran, direktor Doma zdravlja Derventa.

- U Policijskoj stanici Brod utvrđeno je da su tri policijska službenika pozitivna na virus korona, dok je ukupno 17 policijskih službenika upućeno na kućnu izolaciju, zbog kontakata sa zaraženim licima. Tokom ovog perioda, u Policijskoj stanici u Brodu omogućen je normalan proces rada, a istima su u pomoć pristizala i četiri policijska službenika iz drugih stranica. U policijskoj stanici Derventa nema zaraženih policijskih službenika kao ni upućenih na kućnu izolaciju, stoji u saopštenju Policijske uprave Doboj.

Dodaju da većina policijskih službenika kućna izolacija ističe sutra ili tokom sljedeće sedmice.

N. ĐURIĆ