Kako je otkrivena filmska pljačka u Derventi: Nezasita čistačica sa pazara i pića bacila oko i na aparat za sreću

Nezasito potkradanje gazde, kako saznaje MojaDerventa.info, prethodilo je filmski lažiranoj pljački kluba „Monte karlo“ u Derventi, koja je rasvijetljena hapšenjem čistačice tog ugostiteljskog objekta, Ognjenke Cicović (39), njenog sina Nemanje (21) i njenog 22-godišnjeg nevjenčanog supruga Željka Vukmana.

Da je, kako smo objavili, „opljačkan 'Monte karlo', a ona napadnuta i oborena na pod“, čistačica Ognjenka je prijavila policiji, u prošlu srijedu oko 5.50. Samo nekoliko trenutaka prije nego što je širom otvorila varta kluba saučesnicima u pljački-sinu i suprugu! Nijedan od njih se, kako je prijavila a ubrzo utvrđeno, nije bacio na nju, nego na kasu aparata za igre na sreću. Konobara u prvoj smjeni i potom policiju alarmirala je telefonom tek pošto je duet kradljivaca nestao u „opel vektri“.

Samo dva časa kasnije, pod teretom eksperesno sklopljenog mozaika istražilaca, svi su sve priznali i bili uhapšeni.

Žarko Tominčić, vlasnik „Monte karla“, potvrdio nam je da je od početka januara u kontinutetu bio potkradan.

- Ognjenka je tokom svog dvomjesečnog rada zadobila moje povjerenje pedantnim odnosom prema poslu. Bila je posljednja na koju sam posumnjao da nas, po prijavi konobara, tokom noći baš ona potkrada. Nestajale su boce vina, viskija i drugog žestokog pića. Iz ladice šanka od pazara nestajalo je po 60, 80, 100 i više maraka - kaže Tominčić.

Ognjenka Cicović i Željko Vukoman

Čak je „ceh“ od januara nestalih pet boca pića i 600 maraka pao na zaposlene konobare. Svak je na svakoga počeo da sumnja, izuzev pedantne i vrijedne čistačice Ognjenke.

Da bi rasvijetlio potkradanje i otklonio sumnje, gazda je odlučio da u klub postavi kameru, sa fokusom na ladicu i flaše u šanku.

Čistačica čistila i tragove

Međutim, spletom okolnosti, jedan od zaposlenih je odao tu tajnu, kao osobi od posebnog povjerenja i u nadi „da će kamera napokon otkriti lopova“, baš čistačici!

Ona je odlučila da samo promijeni taktiku. Umjesto dotadašnjeg, kako se sumnja, „sitnijeg“ potkradanja, ladice i flaša u šanku, oko je bacila na kasu aparata za igre na sreću.

- Bilo nam je čudno, a pogotovo istražiocima, da čistačica nije sačekala policiju nego je po njenom dolasku uveliko čistila objekat. Samim tim vjerujući i da čisti dokaze. Čudno je bilo i to da, po prvi put, po dolasku na posao nije za sobom zaključala vrata. Čudila se što se mi čudimo zašto čisti opljačkani objekata. Jer, kako je rekla, osim pljačke i što je od nepoznatog provalnika oborena na pod, sve je u redu „jer se ona sada osjeća dobro“ - ispričao je za naš portal Tominčić.

Ubrzo nakon što je privedena, ipak ne znajući dokle doseže objektiv kamere, ali suočena i sa ostalim dokazima, čistačica je „propjevala“, kao i obojica izvršilaca ove, sa filmskim scenariom, i po toku, i po epilogu, nesvakidašnje krađe.

Policija je kod pljačkaša pronašla i alat kojim su nasilno otvorili kasu aparata, kao i zateklih i pokupljenih 900 maraka.

Bliske veze uhapšenih

Kako saznajemo, uhpšeni trojac su spajale i vrlo bliske rodbinske i emotivne veze. Nemanja i Željko su se družili i jedno vrijeme radili na jednoj od derventskih pilana. Istovremeno, godinu dana stariji Željko (22) je stupio u emotivnu vezu sa Nemanjinom (21) majkom Ognjenkom (39), prema policijskom saopštenju, u statusu nevjenčanog supruga. Saznajemo da su Cicovići u Derventu doselili iz istočnog dijela Srpske, gdje su se i, navodno, vratili po izbijanju ove afere.

Izvještaj tužilaštvu

Potparolka Policijske uprave Dragana Kerkez, potvrdila je za naš portal, da će protiv Ognjenke Cicović biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „lažnog prijavljivanja krivičnog djela“, dok će protiv Nemanje Cicović i Željka Vukmana biti dostavljen izvještaj o krivičnom djelu „teške krađe“.

NINKO ĐURIĆ