Jelena Trivić želi kandidaturu za predsjednika Republike Srpske

Mada je najavljivao sopstvenu kandidaturu, Draško Stanivuković bi se povukao i prepustio Jeleni Trivić da ispred PDP-a bude kandidat za predsjednika Republike Srpske iduće godine. Da li zbog toga što su njegove kolege izašle u javnost s tim njegovim obećanjem sa prošlih lokalnih izbora ili mu se apetit promijenio, ne zna se. Kaže, i ranije se žrtvovao. Priznaje da je Trivićka, ipak, bolji izbor od njega.

Znate da je bila i dilema kada je bio kandidat za gradonačelnika između mene i Jelene, na neki način to su slatke muke, ona je obrazovanija, ima više iskustva, porodična u svakom smislu i dama je, na kraju.Tako da sam spreman kroz sve godine svog rada i određene kandidature na koje sam pristajao prije su više bile žrtva, nego neka nagrada”, kaže Draško Stanivuković.

Na takvu žrtvu bi pristala i Jelena Trivić. I sama je potvrdila da ima ambiciju da bude kandidat za predsjednika Srpske. Takve ambicije imaju još neki u redovima opozicije. A odnedavne opozicionare Trivićka još ne smatra pravom opozicijom.

“Svaka od tih stranaka je imala specifične razloge zašto su napustili vlast. Ja ne mogu da zabranim nekom da se zove opozicijom, ali da biste se stavili u rang sa ostalima, odnosno ono što je Vukanović u nekoliko navrata rekao „ili ja, ili Nešić“, ako mene pitate – naravno, Vukan. To su neuporedive stvari, još vremena treba proći da bi se gospodin Nešić dokazao kao iskren opozicionar”, kaže Jelena Trivić.

Na to, Nešić kaže, ne obraća pažnju. Kratko poručuje da odgovara samo DNS-u. Kaže, do dogovora o kandidatima još nije došlo. Da li bi podržao Jelenu Trivić, nema direktnog odgovora.

“DNS će sačekati da s ostalim partijama iz opozicije pokuša postići jedinstven dogovor oko zajedničkih kandidata za inokosne funkcije. DNS vjeruje u dogovor i zaista smatram da bilo ko ko izađe bez dogovora opozicionih partija samostalno da onda radi protiv opozicionog jedinstva”, kaže Nešić.

Da je njegov stav o Nešiću više nego jasan, ali da ne bi dodatno da podgrijava tenzije u javnosti pred izbore u Prijedoru, kaže Nebojša Vukanović. Ne obazire se ni on na Nešićeve postupke. Tvrdi, polako se razmotava klupko kandidatura u opoziciji.

“Mislim da je bilo možda čak i ključno to što sam ja rekao da Jelena Trivić bi trebala ispred PDP-a, nekako u ovom trenutku da bi bilo efikasnije za opoziciju, nego ispred Draška”, kaže Vukanović.

Kada se pogledaju i ostale opozicione stranke, kandidature teško da bi se ko odrekao. Svi bi za kandidate htjeli da vide imena iz svojih redova. Muke im zadaje to što se mnogi smatraju pravim takmičarom za trku, a za takav apetit, funkcija je premalo. Za to vrijeme, najveća opoziciona stranka SDS još nije jasno saopštila za koje funkcije će imati svog kandiata.

(prijedor24h.net)

Tagovi: