Đoković: Bila je to svjesna odluka, znao sam za rizik

Novak Đoković je u ekskluzivnom intervjuu za CNN izjavio da se nada da će moći da zaigra na US Openu.

Đokovića nije bilo u Indian Velsu, a neće ga biti ni u Miamiju zbog vakcinalnih pravila za ulazak u tu zemlju.

Međutim, najavljena popuštanja restrikcija u Americi zakazana za 11. maj pružaju nadu da neće biti problema da svi gledaju osvajača 22 Grand slama u karijeri.

Šteta je što nisam mogao da igram u Indian Velsu i Miami, volim te turnire. Imao sam mnogo uspjeha tamo, ali donio sam svjesnu odluku i znao sam da postoji rizik da ne idem tamo – trenutno je takvo stanje, nadam se da će se kasnije ove godine promijeniti, za US open. To je za mene najvažniji turnir na američkom tlu - rekao je Đoković i potom još jednom istakao koliko želi da zaigra u SAD:

Zaista želim da budem u New Yorku. Kada sam 2021. godine izgubio od Medvedeva u finalu, doživeo sam jedan od najboljih momenata sa tamošnjom publikom, osvojio sam US open triput i igrao još mnogo finala… Iako sam izgubio taj duel od Medvedeva, dobio sam ljubav i poštovanje publike, želim da se vratim i da se opet povežem s njima. Tome se radujem i nadam se da će desiti. -

Kako kaže, uprkos svemu, ne kaje se zbog odluka koje je donio.

- Ne kajem se. U životu sam naučio da kajanje samo može da vam škodi, da vas natjera da živite u prošlosti, a ja to ne želim. Ne želim ni da živim previše u budućnosti. Želim da budem u sadašnjem trenutku koliko je to moguće, ali i da razmišljam o budućnosti, da stvorim bolju budućnost. Čestitam Alkarazu. Apsolutno je zaslužio da se vrati na mjesto broj 1 - zaključio je Đokovića, prenosi b92.

unaworld.com

Tagovi: