Đokić: Isključivo protiv odgađanja izbora

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić izjavio je danas da je SP isključivo protiv odgađanja lokalnih izbora nakon 15. novembra.

“Mi smo za to da izbori budu u oktobru kada bi to bilo moguće, ali nismo za to da se odgađaju poslije 15. novembra i nekakve igre za koje čujemo da se igraju između nekih stranaka, koje imaju neki veći uticaj na to da se donose takve odluke”, rekao je Đokić na konferenciji za medije u Prijedoru.

On je pozdravio odluku dosadašnjeg predsjednika Gradskog odbora NDP-a Prijedor Draška Rendića da pristupi SP-u i ocijenio da to ne znači narušavanje saradnje sa NDP-om.

“Naprotiv, želimo ljude koji nose politički kvalitet i entuzijazam za dalji politički rad da očuvamo i da zajednički nastavimo dalje kroz našu partiju razvijati resurs kojeg Rendić nosi sa sobom na dobrobit građana Prijedora i Republike Srpske”, poručio je Đokić.

On je dodao da ovo nije jedini, usamljeni slučaj gdje u SP dolaze ugledni ljudi u mnogim lokalnim zajednicama, nego se ne stiže javno registrovati svaki takav slučaj, podsjećajući da je prije godinu i po-dvije dio prijedorskog NDP-a takođe pristupio socijalistima.

“SP je otvorena za saradnju sa građanima i političkim partijama slične orijentacije, a njeguje istinske, bratske i prijateljske odnose sa SPS-om u Srbiji”, dodao je Đokić.

Predsjednik Regionalnog odbora SP-a izborne jedinice jedan Duško Milunović rekao je da podjele u stranci nisu uticale na strukturu SP-a u ovoj izbornoj jedinici.

“Ova izborna jedinica je ostala kompaktna i svaki dan nam prilaze novi ljudi, možda baš zbog toga što je lošiji dio SP-a otišao”, naveo je Milunović.

Predsjednik Izvršnog odbora SP-a Slobodan Protić rekao je da je rejting SP-a u Prijedoru 6,8 odsto i da se to dugo godina nije desilo.

“Mi priželjkujemo da izbori budu održani 15. novembra. Mi smo stabilni i spremni i ambicije su nam velike. Ne želimo političke ratove ni sa kim. Pozivam građane Prijedora da podrže mladu i kvalitetnu ekipu, politički nepotrošenu, i pozivam ih na maksimalnu ozbiljnost kada je riječ o epidemiji”, poručio je Protić.

Predsjednik Gradskog odbora SP-a Prijedor Igor Kneginjić rekao je da su SP u Prijedoru posljednjih godina pratili usponi i padovi i da se u posljednjih godinu dana uspjela stabilizovati situacija i ostvariti jedinstvo u partiji.

“I današnji prelazak Draška Rendića u našu partiju, iako je imao ponude od više partija, pokazuje pozitivnu aktivnost kod nas i nadam se produktivnom političkom angažmanu”, dodao je Kneginjić.

Draško Rendić rekao je da se za prelazak u SP odlučio jer je u ovoj partiji čovjek u fokusu djelovanja, jer ogromna većina građana želi socijalno pravednu državu što je ideja koju SP njeguje i jer SP ima dobru saradnju sa SPS-om u Srbiji.

SP u Prijedoru na izborima 2016. osvojila je jedan mandat, nakon osam godina neučestvovanja u lokalnoj vlasti, ali je odbornik Ranko Kolar koji je dobio taj mandat najprije prešao u Demos, a potom u SNSD.

Izborni cilj SP-a za naredne lokalne izbore u Prijedoru su tri mandata odnosno klub odbornika.

SRNA

Tagovi: