Dodik glasao protiv svih tačaka dnevnog reda, Komšić i Džaferović za

Predsjedništvo BiH nije postiglo konsenzus o odlukama iz oblasti inostrane politike, kao ni o odlukama iz oblasti pokretanja pregovora za zaključivanje međunarodnih sporazuma, prihvatanje sporazuma i određivanje potpisnika, te davanje odobrenja za zaključivanje sporazuma po odluci Predsjedništva BiH.

 

Konsenzus nije postignut jer su o svim odlukama dva glasa bila za (predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić i član Predsjedništva Šefik Džaferović", a jedan protiv (srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik), saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

 

Na današnjoj redovnoj sjednici Predsjedništva BiH, za sve tačke dnevnog reda za su glasali Komšić i Džaferović, dok je protiv bio Dodik.

 

U skladu sa članom 42 Poslovnika o radu Predsjedništva BiH, zbog nepostizanja konsenzusa, predsjedavajući Predsjedništva BiH će neke od tačaka koje su se prvi put našle na dnevnom redu, uvrstiti na narednu sjednicu Predsjedništva BiH kao obavezne tačke dnevnog reda.

 

Zaključke i odluke za neke tačke dnevnog reda iz oblasti inostrane politike, kao i iz oblasti pokretanja pregovora za zaključivanje međunarodnih sporazuma, prihvatanje sporazuma i određivanje potpisnika, te davanje odobrenja za zaključivanje sporazuma po odluci Predsjedništva BiH, koje su ranije bile na dnevnom redu sjednice Predsjedništva BiH, a za koje ni danas nije postignut konsenzus, u skladu sa članom 42. Poslovnika o radu Predsjedništva BiH, Dodik je proglasio destruktivnim po vitalni entitetski interes, precizira se u saopštenju.