Djevojka (16) se predozirala, umotali je u tepih i bacili?

Policija pokušava da razriješi misterioznu smrt djevojke (16) čije telo je, zamotano u tepih, pronađeno u Novom Zagrebu. Danas je policija na informativni razgovor privela muškarca (30), sa kojim je djevojka navodno živjela u jednom stanu koji se nalazi nekoliko stotina metara od mjesta gdje je njeno tijelo pronađeno.

Stan se nalazi u prizemlju stambene zgrade u Šenovoj ulici, a kako prenosi "Index.hr", riječ je o podstanarskom stanu. U popodnevnim časovima policija je ušla u stan, a ubrzo je doveden i muškarac sa kojim je navodno živjela.

U zgradu su ušli i forenzičari, a oko 15:30 sati policajci su doveli privedenog 30-godišnjaka kako bi, pretpostavlja se, prisustvovao pretrazi, odnosno uviđaju . Na glavi je imao kapuljaču, a pridržavala su ga dvojica policajaca u civilu.

Podsjetimo, beživotno tijelo 16-godišnjakinje pronađeno je u subotu oko 7.20 ujutru u naselju Sopot u Novom Zagrebu. Bila je zamotana u tepih i bačena pred ulaz u podrum jedne zgrade u Zemljakovoj ulici.

Prema nezvaničnim informacijama, upravo je 30-godišnji muškarac, kojeg je policija privela, zadnji s njom bio u kontaktu, a tačan uzrok smrti još se utvrđuje.

Zatekao je mrtvu?

Kako prenosi "24sata.hr", sumnja se da je djevojka preminula u stanu u Šenovoj. List navodi da su se ona i privedeni, navodno skupa drogirali, a privedeni muškarac je policiji rekao da se “ušlagirao i izašao iz stana, a kad se vratio, našao je djevojku, ali mrtvu, potpuno hladnu”.

Nejasno je da li je tijelo u tepih zamotao sam ili mu je neko možda pomogao.

Prema nezvaničnim informacijama, muškarac je rekao da nema nikakve veze s njenom smrću i da je samo naišao na djevojku i vidio da ne diše. Nije poznato ko mu je pomogao da je umota u tepih i u gluvo doba noći odnese u obližnju Zemljakovu ulicu, udaljenu svega nekoliko minuta hoda od Šenove. Kako prenose mediji, tijelo je pronađeno s glavom prema dole, a noge su joj virile gore.

- Iza naše zgrade se uvijek skupljalo sumnjivo društvo, miris trave je uvijek uveče bio u vazduhu. Ponekad su tu bile i teže droge i znali smo da nađemo i igle - ispričala je jedna stanarka Zemljakove ulice.

Tagovi: