Detalji filmske krađe: Priznali da su izrežirali i opljačkali „Monte karlo“

Troje uhapšenih Dervenćana, Ognjenka Cicović (39), njen sin Nemanja (21) i njen 22-godišnji nevjenčani suprug Željko Vukman, kako saznaje portal MojaDerventa.info, priznali su, pod ekspresno sklopljenim teretom dokaza istražitelja, da su izrežirali i opljačkali ovdašnji ugostiteljski kluba „Monte karlo“.

Policija je kod njih pronašla i alat kojim su nasilno otvorili kasu aparata za igre na sreću, kao i ukradenih 900 maraka, koje će biti vraćene vlasniku.

- Opljačkan je „Monte karlo“, a ja sam napadnuta i oborena na pod - dramatičnim glasom je čistačica Ognjenka, u srijedu oko 5.50, prijavila policiji navodnu provalu i krađu u ugostiteljskom objekatu pod krovom hotela „Biser“.

Kako se ispostavilo, to se desilo samo koji čas prije nego što će joj kao osumnjičenoj, te njenom sinu i nevjenčanom suprugu, škljocnuti lisice na rukama.

Dragana Kerkez, potparolka Policijske uprave Doboj, potvrdila nam je da je čistačica O.C. prijavila da je, kada je otključala i otvorila ulazna vrata ugostiteljskog objekta, nepoznati muškarac ušao, oborio je na pod, a zatim obio aparat za igre na sreću, odakle je ukrao novac a potom se udaljio u nepoznatom pravcu.

- Službenici Policijske stanice Derventa su operativnim radom došli do saznanja da su krivična djela počinili prijaviteljka O.C., zajedno sa N.C. i Ž.V., svi sa područja opštine Derventa – rekla je Kerkezova.

MojaDerventa.info saznaje da je Cicovićeva, imajući originalni ključ, otključala vrata objekta, nakon čega su njen sin i suprug, uz pomoć podesnog predmeta nasilno otvorili metalnu kasu aparata za igre na sreću, odakle su ukrali novac, a potom pobjegli u putničkom automobilu.

- Zahvaljujući brzoj reakciji policije sav otuđeni novac od oko 900 maraka je nađen i biće vraćen oštećenom - najavila je Kerkezova.

Izvještaj tužilaštvu

Kerkezova je dodala da će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj protiv Ognjenke Cicović biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „lažnog prijavljivanja krivičnog djela“, dok će protiv Nemanje Cicović i Željka Vukmana biti dostavljen izvještaj o krivičnom djelu „teške krađe“.

Pobjegli u „vektri“, priznali pljačku

Naš portal saznaje da su Nemanja Cicović i Željko Vukman opljačkani ugostiteljski objekat napustili u „opel vektri“, dok je Ognjenka Cicović ostala da alarmira policiju da je napadnuta i da je izvršena pljačka. Osim ukradenog novca, kod njih su pronašli i alat kojim su obili metalnu kasu aparata za igre na sreću.

Potparolka Kerkezova nam je rekla da su, suočeni sa dokazima, uhapšeni  priznali da su izrežirali pljačku i počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret.

N. ĐURIĆ