Derventa izdvaja 60.000 maraka za video-nadzor

Grad Derventa izdvojiće 60.000 maraka u prvoj fazi postavljanja video-nadzora. Ova sredstva su obezbijeđena iz gradskog suficita, a prvi ugovori trebaju biti potpisani do kraja godine.

Načelnik Dervente Milorad Simić za naš portal kaže da su odbornici jednoglasno usvojili ovaj prijedlog na posljednjoj sjednici Skupštine Grada i da to samo po sebi predstavlja vijest, jer su rijetke prilike da odbornici nešto usvoje jednoglasno.

„Naravno, neće nam biti dovoljno 60.000 maraka, ali to je ionako početak. Do 31. decembra ta sredstva moraju biti operativna. To su serveri koji će optimalno pokriti grad, odnosno ulaze u Derventu“, kazao je Simić.

Komandir Policijske stanice Derventa Milomir Balatunović nedavno je rekao da će kamere biti postavljene na svim bezbjednosno značajnim lokacijama i gdje to budu dozvoljavali tehnički uslovi.

„Iskustva lokalnih zajednica u kojima je taj projekat već realizovan su pozitivna i govore da su značajnije uticala na samo stanje bezbjednosti, te da je sistem video-nadzora u većem broju slučajeva najdirektinije doprinio rasvjetljavanju čak i teških krivičnih dijela“, istakao je Balatunović.

 

                                                                                                                                                             G. Dakić

Tagovi: