Derventa dobila i treći karantin

Na području Dervente uspostavljen je treći kamp za karantin u dijelu ugostiteljskog objekta svadbenog salona motela „Dvor“, saopšteno je nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije opštine Derventa.

Kamp se nalazi u Ulici Svetog Save broj 9 i kapcaitet mu je 60 do 80 mjesta, u zavisnosti od potrebe. Namiještanje kampa biće dovršeno na vrijeme, poručuju iz ovog Štaba.

U skladu sa republičkim mjerama, i u Derventi je osobama starijim od 65 godina dozvoljeno kretanje utorkom i petkom, od 7 do 10 časova, za zadovoljavanje osnovnih potreba za namirnicama, lijekovima i drugim potrebama.

Produžava se zabrana okupljanja u vjerskim objektima, ograničenje kupovine pojedinih proizvoda, obustava javnog prevoza u drumskom saobraćaju, preduzimanja mjera protiv lica koja ne poštuju mjere kućne izolacije i organizovanja vaspitno obrazovnog rada na daljinu.

Takođe, domovi zdravlja u RS, pa tako i u Derveni, u okviru obaveznog sprovođenja mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane korona virusom, organizuju pružanje samo hitne medicinskih usluga koje podrazumijevaju hitna stanja zbog životne ugroženosti pacijenta, hitne stomatološke usluge, hitne medicinske postupke u ginekologiji i pedijatriji, te imunizacije i propisivanja terapije pacijentima pacijentima koji boluju od hroničnih bolesti, uz poštovanje svih mjera zaštite.

N. Đ.