Derventa: DNS očekuje još veću podršku

DNS na predstojećim lokalnim izborima očekuje još bolji rezultat, jer pred birače izlazi sa podmlađenim kadrom i odvježenim programom.

Poručeno je to sa sastanka rukovodstva DNS-a sa čelnicima derventskog odbora.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je da je dobar rezultat na predstojećim izborima očekivan ističući da DNS u ove lokalne izbore izlazi sa podmlađenom vodećom garniturom.

– Očekujemo dobar rezultat na predstojećim lokalnim izborima. Prisutan je taj duh entuzijazma, želje za dokazivanjem i boljim rezultatom, što očekujemo i od Opštinskog odbora DNS-a u Derventi – rekao je Nešić istakavši da je podrška OO DNS-a aktuelnom načelniku u skladu sa odlukama Predsjedništva stranke.

– Poznato nam je da je naš Opštinski odbor donio odluku da podrži aktuelnog načelnika Milorada Simića kandidata SNSD-a za novi mandat što je u skladu sa odlukom Predsjedništva DNS-a u kome smo dali slobodu lokalnim organizacijama da sami izaberu kako će nastupiti na predstojećim lokalnim izborima, da li će predstaviti svog kandidata za načelnika ili podržati kandidata koalicije okupljene oko vladajuće strukture u RS- izjavio je Nešić.

Predsjednik OO DNS-a Miro Simić se u obraćanju predsjedniku i potpredsjedniku DNS, te članovima ove stranke osvrnuo na djelovanje DNS-a i učešća ove stranke u lokalnoj zajednici, piše Derventski list.

– DNS prvi put je učestvovao na lokalnim izborima i ušao u lokalni parlament 2012. godine prikupivši više od 700 glasova i time obezbijedio učešće u lokalnoj skupštini sa dva odbornika. Od ostvarenja učešća u lokalnoj skupštini, DNS je stupao u koaliciju sa vodećom strankom SNSD-om, međutim to nam ne stvara dobru poziciju za naredne izbore, jer propusti vladajuće stranke su i naši propusti, a pored toga, nismo do sada uspijevali da srazmjernim učešćem u skupštini obezbijedimo adekvatan procenat učešća kako u kapitalnim projektims, tako i na zapošljavanju naših aktivista i članova. Stoga, u susret izborima planiranim za novembar, moramo pojačati rad kako Opštinskog odbora, odnosno izbornog štaba, tako i mjesnih odbora i u svim uslovima obezbijediti rast od 30 odsto što bi ispunilo uslove za tri odbornika – rekao je Simić.

Tagovi: