Derventa: Čistačica lažno prijavila pljačku, uhapšena sa dva pomagača

Policija u Derventi uhapsila je tri osobe nakon što je čitačica jednog ugostiteljskog objekta lažno prijavila da ju je napao nepoznati muškarac, koji je zatim obio aparat za igre na sreću, te sa ukradenim novcem pobjegao.

"Policija je operativnim radom došla do saznanja da su navedeno krivično djelo izvršila prijaviteljka, odnosno O.C., zajedno sa N.C. i Ž.V., svi iz Dervente", navedeno je u saopštenju PU Doboj.

Ističu da je O.C., s obzirom da posjeduje originalni ključ ulaznih vrata navedenog objekta, izvršila otključavanje, nakon čega su N.C. i Ž.V., uz pomoć podesnog predmeta, nasilno otvorili metalnu kasu aparata za igre na sreću, odakle su o ukrali novac, a potom se automobilom udaljili sa lica mjesta.

"Zahvaljujući brzoj reakciji policije sav otuđeni novac u iznosu od oko 900 KM je pronađen i biće vraćen oštećenom licu", navode iz policije.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj će protiv O.C. biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu "Lažno prijavljivanje krivičnog djela", dok će protiv N.C. i Ž.V. biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu "Teška krađa".

Tagovi: