Čavić „pere ruke“ od gašenja radnih jedinica „Elektrokrajine“

Vršilac dužnosti direktora “Elektrokrajine” Dragan Čavić negira da on gasi radne jednice preduzeća, već da je to proces reorganizacije koji sprovodi cijeli sistem.

Čaviću je posebno zasmetao naslov teksta jer se u njemu spominje njegovo ime. Kako je naveo u reagovanju na tekst „Čavić gasi 12 radnih jedinica Elektrokrajine“ on kaže kako “Dragan Čavić nije ni Skupština akcionara, niti Nadzorni odbor niti Odbor za reviziju ZP „Elektrokrajina“ a.d. Banja Luka, već vršilac dužnosti direktora koji u skladu sa Statutom Preduzeća i zakonima ima precizna izvršna ovlaštenja u koje ne spada gašenje radnih jedinica”.

Ovakvim naslovom ste pokušali da ozbiljan proces reorganizacije Preduzeća personalizujete, te na iskrivljen način prikažete moju spremnost da zajedno sa Upravom, Nadzornim odborom i Skupštinom akcionara „Elektrokrajine“ sprovedem reorganizaciju Preduzeća, kao nesumnjivo društveno korisnu aktivnost“, kazao je Čavić.

Dodaje kako Prijedlog odluke o ukidanju radnih jedinica, koji je bio tema članka, predstavlja isključivo finalnu obavezu koja prethodi preregistraciji preduzeća nakon što se usvoji novi Statut te da se u tom procesu ništa fizički neće ukidati već  se samo mijenja naziv organizacionih dijelova preduzeća iz „radnih jedinica“ u „terenske jedinice“.

Kompletno reagovanje možete pročitati OVDJE.

Podsjećamo, portal CAPITAL je u ponedjeljak objavio da banjalučka “Elektrokrajina” u sklopu reorganizacije preduzeća gasi 12 radnih jedinica.

Ukidaju se radne jedinice elektrodistribucija u Prijedoru, Gradišci, Kozarskoj Dubici, Novom Gradu, Prnjavoru, Mrkonjić Gradu, Laktašima, Srpcu, Čelincu, Šipovu te dvije radne jedinice u Banjaluci.

Odluku treba da potvrdi skupština akcionara 16. decembra, a primjenjivaće se već od prvog dana naredne godine.