Bravo Derventa: Nović besplatno nudi hotel „Biser“ za smještaj oboljelih od korona virusa

Direktor i vlasnik hotela „Biser“ sa četiri zvjezdice u Derventi, Branislav Nović, odlučio je da u jeku borbe protiv virusa korone, besplatno Republici Srpskoj ponudi na raspolaganje ovaj veleelpni objekat za smještaj oboljelih, karantin ili već druge potrebe protiv opake bolesti.

To je, za naš portal, potvrdio Nović, najavivši da će već tokom dana o toj ponudi i zvanično obavijestiti člana predsjedništva BiH iz Republike Srpske, predsjednika i predsjednika vlade RS, kao i načelnika opštine Derventa.

- S obzirom da poseban  problem u borbi protiv korone virusa predstavlja i nedostatak smještajnih kapaciteta, a za šta se izdvajaju dodatna sredstva, donijeli somo odluku da naš hotel, koji u ovoj vanrednoj situaciji ne radi, ponudimo Republici Srpskoj na raspolaganje. Nadležne institucije same neka odluče da li za smještaj osoba u izolaciji, za karantinski prostor ili smještaj za druge zdravstvene potrebe - kaže, za naš portal, Branislav Nović.

Vlasnik „Bisera“ ističe da ih je na ovu odluku dodatno podstakao jutrošnji snijeg i hladno vrijeme, kao i da će u nedostatku kapaciteta mnogi oboljeli ili pod tom sumnjom biti smješteni u šatorima.

Jedini hotel u gradu na Ukrini, inače, ima kapacitet smještaja za 60 osoba u 30 soba, sa ukupno 4.000 metara kvadratnih zatvorenog prostora.

Pogodnost i značaj ovog objekta u Posavini je i u tome što se nalazi nadomak brodskog i šamačkog graničnog prelaza, a nedaleko od regionalnih središta Doboja i Banjaluke.

N. ĐURIĆ

Tagovi: