“Bosiljkovići” uveliko krenuli sa radom, upisuju i nove članove

Kulturno-umjetničko društvo “Bosiljak” upisuje nove članove u svoje folklorne ansamble. Svi zainteresovani mogu se prijaviti ponedjeljkom i četvrtkom od 18 časova u Napretkovom Domu kulture u Ulici Kralja Petra I.

Nakon pauze koja je trajala od marta do juna “bosiljkovići” su ponovo počeli sa radom, prvo na otvorenom, a potom i u Domu kulture, u jako dobrom ambijentu i uslovima, uz poštovanje propisanih mjera.

– Folklorni ansambli i pjevačke grupe su uvijek spremni za izvedbu programa, jer je rad timski, sistematski i u kontinuitetu, bez obzira na poteškoće koje prate folklorni amaterizam na ovim prostorima, navode u “Bosiljku”.

Vrata “Bosiljka” širom su otvorena za sve koji osjećaju potrebu za kulturnim napredovanjem.

– KUDM “Bosiljak” svojim radom i u otežavajućim okolnostima pokazuje vrijednost postojanja ovakvog ansambla i uvijek nam je u prvom planu spremnost za na podizanje svijesti o kulturi, kao i čuvanje tradicije koja je neprocjenjiva vrijednost svakog čovjeka. Poštovati drugog, kroz učenje svoje tradicije – folklora, igre, pjesme ili muzike znači znati voljeti sve što nam pripada i znati cijeniti kulturnu baštinu, naglašavaju u ovom kulturno-umjetničkom društvu.

Planova i poziva za putovanja ne nedostaje, jedan od njih je poziv u Kostariku na CIOFF festival.

 Približava nam se i “Bosiljkovanje”, koji želimo odrzati, bar u simboličnom obliku, o čemu ćemo odlučiti ovih dana. Zainteresovani smo za održavanje radionica i kvizova na teme istorijata regiona iz kojih potiču igre i koreografije koje obrađujemo, prezentacije etno predmeta, narodne kuhinje i sličnih aktivnosti, ističu u KUDM “Bosiljak”.

Derventa Cafe