„Autoputevi RS“ troše milion KM na promociju izgrađenih dionica

„Autoputevi RS“ planiraju izdvojiti više od milion KM na medijsku promociju onoga što je njihov posao, tačnije predstаvaljanje započetih i izgrađenih dionica autoputeva.

Kako bi to postigli objavili su tender vrijedan 900.000 KM bez PDV-a ili 1.053.000 KM sa pripadajućim porezima.

U tenderskoj dokumentaciji, između ostalog, je navedeno da traže usluge medijske promocije koje obuhvataju istraživanje tržišta i kreiranje strategije, medijsko predstavljanje i reklamiranje, oglašavanje putem digitalnih kanala komunikacije, kreiranje reklamnih poruka i reklamiranje na događajima, kao i unaprjeđenje kapaciteta naručioca posla u oblastima kao što su javni nastup, krizna komunikacija te komunikacija na društvenim mrežama.

Zainteresovani ponuđači moraju ispuniti određene uslove, a jedan od njih je pozitivno poslovanje u posljednje tri godine.

„Ukupan promet ponuđača za posljednju finansijsku godinu mora iznositi najmanje 1.800.000 KM bez PDV-a“, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji uz napomenu da ponuđač mora imati aktivne račune u komercijalnim bankama, a koji nisu bili blokirani u posljednjih 12 mjeseci.

Takođe, od ponuđača se traži i uspješno iskustvo u realizaciji usluga koje su slične onima koji se traže tenderom i čija ukupna vrijednost, bez uračunatog PDV-a, iznosi najmanje 400.000 KM te da je isti realizovan u posljednje tri godine.

„Ugovorni organ neće priznati iskustvo u realizaciji više zbirnih ugovora za ispunjenje uslova u pogledu minimalno tražene vrijednosti od 400.000 KM bez PDV-a“, precizirano je tenderskoj dokumentaciji.

Ponuđač na raspolaganju mora imati i profesionalni tim koji će ispuniti uslove iz tendera. Tačnije mora imati po jednog stručnjaka za stratešku tržišnu komunikaciju i digitalni marketing sa po najmanje pet godina radnog iskustva.

Takođe, moraju imati pet radnika u timu za produkciju, tačnije producenta, režisera, montažera, snimatelja te dron operatora. Osim toga moraju imati po jednog grafičkog dizajnera, stručnjaka za koordinaciju i organizaciju skupova te stručnjaka iz oblasti digitalnih komunikacija.

Kriterijum za dodjelu ugovora je najniža cijena, a rok za predaju ponuda je 28. oktobar.

Ovo nije prvi put da „Autoputevi RS“ izdvajaju novac za promociju svojih gradilišta. Podsjećamo,  izdvojili su 100.000 KM za promociju radova na Koridoru VC, u dijelu koji prolazi kroz Republiku Srpsku, piše CAPITAL.ba.

Tagovi: