„Autoprevoz“ sa sudskom policijom plijeni zemljište Stare autobuske stanice

„Autoprevoz“ će uz pomoć sudskih izvršitelja i policije preuzeti od Grada Banja Luka atraktivno zemljište Stare autobuske stanice koje se nalazi u samom centru, ekskluzivno saznaje CAPITAL.

Riječ je o zemljištu na atraktivnoj lokaciji na kojoj se trenutno nalazi parking, a oko kojeg se „Autoprevoz“ i Grad godinama spore.

Nakon što su sudovi odlučili u korist banjolučkog preduzeća, dogovor oko predaje mirnim putem između dvije strane nije postignut, zbog čega je „Autoprevoz“ zatražio od Okružnog privrednog suda u Banjoj Luci da pokrene izvršni postupak.

Sud je za 13. april ove godine zakazao sprovođenje prinudnog izvršenja.

- Izvršenje će provesti sudski izvršitelji ovog suda uz asistenciju sudske policije i policije - navodi se u zaključku suda donesenom polovinom prošle sedmice koji je u posjedu CAPITAL-a.

Piše i da će se prinudno izvršenje provesti tako što će sudski izvršitelj tražiocu izvršenja predati u posjed gore označene nekretnine, oslobođene od lica i stvari.

Izvršenje se sprovodi na način da sudski izvršitelj nakon što udalji lica i ukloni stvari sa nekretnine, predaje nekretninu u posjed tražiocu izvršenja.

- Nalaže se tražiocu izvršenja da bude prisutan na licu mjesta izvršenja, te da o svom trošku obezbjedi odgovarajuću radnu snagu u zakazano vrijeme - navodi se u zaključku.

Dodaje se i da je sudski izvršitelj dužan i ovlašten da udalji sva lica iz nepokretnosti u skladu sa zaključkom ovog suda, te da omogući ulazak tražioca izvršenja u nekretnine.

Direktor „Autoprevoza“ Sladomir Đurić za CAPITAL je precizirao da će ovo preduzeće, na osnovu zaključka suda, prinudno preuzeti zemljište Stare autobuske stanice na kojem se trenutno nalazi parking.

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE

CAPITAL.ba

Tagovi: