"Aquarius" je agencija godine u BiH: Najbolji i kad je najizazovnije

Na netom održanom No Limit Advertising festivalu u Sarajevu, najvećoj smotri u BiH koja, u organizaciji Media Marketinga, okuplja najuticajnije kreativce iz industrije marketinga i oglašavanja, full service agencija Aguarius iz Banjaluke proglašena je najboljom u zemlji u 2020. godini.

Uz to, pripala im je i posebna nagrada – Grand Prix za seriju „Kosti“, dok je njihov kreativni direktor Dejan Šijuk proglašen za kreativca godine.

Kako kažu u agenciji, to je samo početak dugog niza priznanja za njihove kampanje, koje je žiri ocijenio najboljima u čak sedam kategorija, pa su, među više od 100 pristiglih radova iz cijele BiH, njihovi (uz tri navedene, posebne nagrade) ovjenčani sa čak šest zlatnih i pet srebrnih priznanja.

„Godina iza nas je, iako izrazito teška, bila pobjednička u svakom mogućem smislu te riječi, a pogotovo ako je sada pogledamo iz ugla Agencije godine u BiH. U proteklom periodu smo, uprkos svim izazovima, nastavili da stvaramo i za naše klijente plasiramo priče koje su svima nama prirasle srcu. Slavljenička euforija je kod nas već počela, ali ipak jedva čekamo neki 'bolji' period da to proslavimo kako i dolikuje“, ističe Brankica Janković, CEO agencije Aquarius.

Kampanja za seriju „Kosti“, rađena za klijenta „Bosonoga produkciju“, definitivni je pobjednik ovogodišnjeg No Limit festivala, jer su za nju, osim Grand Prix-a, dobili i dva zlatna priznanja (kategorije Integrisane kampanje i Print & publikacije/printani oglasi) te srebro u kategoriji Digital (komunikacija na društvenim mrežama).

Veliki uspjeh je polučila i kampanja za prvu telenovelu istog klijenta, seriju „Hotel Balkan“, koja je ovjenčana zlatnim priznanjima u kategorijama Zvuk (za najavnu numeru “Kraj tanana šadrvana” u izvedbi Dženana Lončarevića) i PR te srebrnim u kategoriji Print & publikacije (printani oglasi).

„No Limit Festival je odlična prilika da sagledamo našu industriju iz drugog ugla, da vidimo kako teče njen razvoj, da li napredujemo ili ne, ali i da pokažemo naše vještine. Brojna priznanja koja smo osvojili svakako će biti podsticaj da u narednom periodu radimo još više i bolje, a tu je i ona druga, podjednako bitna strana medalje – vjerujem da smo na ovaj način potencijalnim klijentima poslali jasnu poruku šta mogu da očekuju od saradnje sa agencijom Aquarius. Ipak, posebno smo ponosni što su upravo naši projekti ostavili najjači utisak, a to samo pokazuje koliko je zapravo bitno dati slobodu kreativcima da ispolje svoje ideje i umijeća“, kaže Igor Kalaba, Client Service Director u Aquarius-u.

Zlatna priznanja su završila u rukama Aquarius-a i za kampanju „5 mitova za 5 poziva“ – kojom su, kako kažu, razbili najčešće mitove o virusu korona, kao i za njihov Yugozov – kreaciju kampanje za društvene mreže rađenu za kompaniju m:tel Austrija (dio Telekom Srbija grupe), koja je korespondirala sa ciljnom grupom, potrošačima sa prostora eks-Ju.

"Srebro je naše i za grafičko rješenje za kompaniju m:tel kojim smo vizuelni identitet klijenta uklopili u primarnu kreativnu ideju – zdravlje, fizička aktivnost i reprezentacija Banjaluke kao domaćina polumaratona, te za kompletan brending prvog tematskog gejming kanala na prostoru eks-Ju – Kuvo TV", dodaju.

U ovoj agenciji kažu da je prošla godina bila izazovna i teška, za sve.

"Ali, ponekad teška vremena dodatno ubrzaju kreativne točkiće i pokažu šta sve umiješ i možeš. Mi u Aquarius-u to i te kako znamo", ističu.

IZAĐEŠ NA TEREN KAD JE NAJTEŽE I POBIJEDIŠ!

S pandemijom virusa korona trebalo je pomjeriti vlastite i sve druge granice, a izuzetak nije bila ni kreativna industrija. Kako biti kreativan kada je skoro pa sve stalo? Kako se uspješno baviti poslovima marketinga i oglašavanja kada klijenti skoro pa obustave aktivnosti, a agencije i kreativci se nađu pred izazovom odbrane svrhe vlastitog postojanja? Tako što izađeš na teren kad je najteže i pobijediš!

Tagovi: